Projektadministratörer till Trafikverket

Om jobbet

Har du en högskoleingenjörsutbildning med inriktning teknik eller ekonomi, och är intresserad av att arbeta som Projektadministratör i en statlig organisation? Som Projektadministratör kommer du att arbeta administrativt i projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige där vår kund är en ledande aktör. Låter detta som något för dig? Vi arbetar med löpande urval så sök tjänsten redan idag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning två Projektadministratörer till kontoret i Borlänge. Vår kund är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Vår kund fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige. Du kommer att arbeta på avdelningen Underhåll.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Målsättningen är att du ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Projektadministratör på Underhåll kommer du, tillsammans med dina kollegor på avdelningen, arbeta med långsiktig förvaltning av infrastruktur. Du kommer från start få en handledare för att underlätta förståelsen för verksamheten och snabbare komma in i arbetsuppgifterna. Du kommer arbeta med förvaltningsplanerna som fokuserar på hur man bedriver underhållsarbetet genom att exempelvis säkerställa att alla arbetar likartat, utifrån samma kriterier och metodik.

Att arbeta med förvaltningsplanerna innebär huvudsakligen att administrera och hantera dessa men det kommer även finnas möjlighet att vara delaktig vid utformningen. Den här arbetsrollen präglas av frihet under ansvar och även fast du kommer arbeta mot uppsatta målsättningar så finns det möjlighet att självständigt uforma vägen dit.

Du kommer även arbeta med:
  • Kartlägga anläggningsregister, samordna regelverk, samla och strukturera information.
  • Ha regelbunden kontakt med både med tekniska specialister, processansvariga, förvaltare och projektledare.
Vi söker dig som

Har högskole- eller civilingenjörsexamen inom teknik eller ekonomi, och det är meriterande om du har studerat industriell ekonomi eftersom vi ser det som en passande kombination för tjänsten.

Efterfrågade specifika kompetenser:
  • Har goda kunskaper i svenska eftersom det förekommer både kontakt och dokumentation i det språket.
  • Har körkort eftersom det även förekommer resor i tjänsten.
  • Har god datavana och kunskaper i Office-paketet.
Det är även meriterande om du har varit aktiv under dina studier genom exempelvis extraarbete eller frivilligt engagemang i studentkåren, studentföreningar eller liknande.

Som person är du framåt och trivs med samarbete och att skapa goda relationer, både internt och externt. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Du är initiativtagande vilket för oss innebär att du identifierar arbetsuppgifter eller lösningar som behöver genomföras innan det efterfrågas av dig. Detta är även en viktig egenskap eftersom det kommer finnas möjlighet för dig att vara kreativ i utformningen av ditt arbetssätt. Då detta är en administrativ tjänst ser vi såklart även att du är strukturerad och ordningsam som person.

Övrig information
  • Start: Februari/Mars
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: På Trafikverket i Borlänge
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Borlänge
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 jan

Om företaget

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.