Platschef till Mekonomen i Borlänge/Falun

Om jobbet

Är du en social kameleont med verkstad- eller fordonsintresse? Vill du ha ett övergripande ansvar över en verksamhet samtidigt som du arbetar för att förstärka varumärket? Då har vi tjänsten för dig! Mekonomen söker nu en Platschef med kombinerat ansvar över megaanläggningen i Borlänge samt butiken i Falun.

Information om tjänsten

Professionals Nord söker för Mekonomens räkning en Platschef. Du kommer att arbeta som konsult via vår personaluthyrningsverksamhet under de första 12 månaderna. Om samarbetet har fungerat väl har du sedan goda möjligheter till en anställning hos Mekonomen.

Mekonomen har under det senaste året genomfört en omorganisation och söker nu en Platschef till megaanläggningen i Borlänge och butiken i Falun. Butikerna omsätter tillsammans ca 25 miljoner kr/år där megaanläggningen i Borlänge består av två avdelningar, en verkstadsavdelning och en butik/kundavdelning. Tillsammans med ett tiotal härliga medarbetare kommer ni utgöra Mekonomens starka team i Borlänge/Falun.

Arbetsuppgifter

Som Platschef hos Mekonomen kommer du ha det huvudsakliga ansvaret för butiksdrift och försäljning. I din roll kommer du utgå från butiken i Falun men även ansvara för megaanläggningen i Borlänge. Du rapporterar direkt till distriktschefen där fokus ligger på att utveckla de lokala butikernas affär samt relationen till företagskunder. I rollen ingår personalansvar i form avrekrytering av ny personal, medarbetarsamtal och arbetsmiljö.

I rollen finns även ett stort fokus på försäljning där du arbetar med att besöka företagskunder för att stärka samarbeten. Du strävar efter att hålla goda relationer till kund samtidigt som du har ett fokus på affären och resultat.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer i rollen är:
  • Sätta- och följa upp budget
  • Marknadsarbete, t.ex. sätta upp och delta i marknadsaktiviteter
  • Ansvara för butikens varuflöde
  • Nykundsbearbetning för långsiktiga samarbeten
Som ny i rollen kommer du tillsammans med distriktschef och HR-avdelning sätta en introduktionsplan för att effektivt komma in i rollen som Platschef.

Vi söker dig som

är redo att anta utmaningen som ny platschef på Mekonomen i Borlänge/Falun. Rekryteringsprocessen kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser även att du som söker har bakgrund från- eller intresse för verkstad/fordon. B-körkort samt tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten. Tidigare erfarenhet som platschef/butikschef eller personalansvar är meriterande men inget krav.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Mekonomen. Du som söker är affärsmässig i ditt arbetssätt där du ständigt ser vägar till nya affärer. Vidare är du en social kameleont som kan anpassa din framtoning och retorik beroende på situation. Då du kommer arbeta nära butikspersonal och distriktschef ser vi även att du har god samarbetsförmåga.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Falun
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jesper Bruksner

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se.

Information om kundföretaget

Mekonomen Nordic är tillsammans med MECA Scandinavia och Sørensen og Balchen en del av Mekonomen Group. Mekonomen Nordic har verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vi erbjuder ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Mekonomen Nordic hade vid utgången av 2012 drygt 200 butiker och cirka 1 100 anslutna verkstäder, vilka arbetar under varumärkena Mekonomen Bilverkstad och MekoPartner.
Jobbfakta
Ort
Falun
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Försäljning
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 nov

Om företaget

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Vi satsar på att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland genom personaluthyrning och rekrytering. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - För ett starkare Norrland! Läs mer om oss på www.professionalsnord.se.