Lastbilssäljare Scania till Bilmetro Borlänge

Bilmetro AB · Försäljning · 13 nov

Om jobbet

Om oss

Vill du anta utmaningen med att sälja ett av världens starkaste varumärken, lastbilen Scania. Då en av våra säljare har valt att gå vidare och vi skall ersätta honom. Är du driven, engagerad och ivrig att utveckla affärer och dig själv, då kanske lastbilssäljare vid Bilmetro Lastbilar är något för dig?

Vilka är vi

I rollen som lastbilssäljare ansvarar du för försäljning och marknadsförning av nya Scania lastbilar och tillhörande tjänster inom vårt säljdistrikt i Borlänge. Du kommer ingå i ett lag om ytterligare 7 säljare och rapporterar direkt till försäljningschefen.

Bilmetro Lastbilar står inför många intressanta utmaningar som du tillsammans med övriga kollegor inom företaget behöver anta.

Du är företagets ansikte utåt, vilket kräver engagemang, ett driftig och flexibelt arbetssätt, samtidigt som du delar företagets målsättning om kundnöjdhet, lönsamhet och kvalité, och är en ambassadör för Bilmetro Lastbilar och Scania av våra värderingar och filosofi.

Vem är du

För att lyckas i rollen som lastbilsäljare, krävs det att du har en stark egen motor, att du brinner för att skapa och bygga kundrelationer och att arbeta med långsiktiga relationer.

I arbetet som befinner sig i en stark konkurrentutsatt marknad ingår det att självständigt göra kommersiella affärsbedömningar, kalkylera, begära in offerter och specificera kundanpassade lösningar avseende lastbilar i syfte att uppnå affärsuppgörelser inom givna ramar och regler.

Vi tror även att du har god teknisk förståelse och har vana att hantera komplexa affärer med långa säljcykler.

Vi söker dig som har erfarenhet ifrån relationsbaserad B2B försäljning, du skall ha ett stort intresse av försäljning och service där du alltid sätter kunden i fokus. Du är van att skapa förståelse och få med dig människor i alla sammanhang.

Du är en lagspelare, som inte drar dig för att be andra om hjälp, samt att det är naturligt att hjälpa andra, det är en av dina goda egenskaper som andra i din omgivning lämnar i sitt omdöme om dig.

Du är kreativ och proaktiv med ett sinne för att hitta nya affärsmöjligheter. Vidare är du lyhörd, ordning- och ansvarsfull, vågar anta nya utmaningar, van att nå uppsatta mål genom egen drivkraft och tillsammans med dina andra kollegor.

Vidare har du förmågan att prioritera när det råder ett högt tempo och har en vilja och vana att resa med övernattningar både inom och ibland utanför Sverige.

Dina kvalifikationer

Dokumenterad erfarenhet från B2B försäljning

God förståelse och erfarenhet för strategisk och kvalificerad försäljning och projektledning

Stort bil- och teknikintresse

Inneha körkort klass minst B

Bra kunskaper i Svenska i tal och skrift

God förståelse för engelska i tal och skrift

Goda kunskaper i IT och bra kunskaper i datoranvändning

Vana av förbättringsarbete och kvalitetsarbete

Meriterande krav:

Erfarenhet från lastbils- och fordonsbranschen

Körkort klass C/CE

Vårt erbjudande

Möjlighet att utvecklas tillsammans med Bilmetro Lastbilar i en högpresterande miljö som levererar kundanpassade lösningar och produkter med överlägsen kvalité.

Möjlighet att arbeta för ett välkänt och starkt varumärke, i ett av Sveriges största och familjeägda återförsäljare.

En miljö med kompetenta, lojala, positiva och trevliga arbetskollegor.

En konkurrenskraftig ersättningsmodell, tjänstebil samt goda arbetsvillkor.

Arbetet avser heltid och tillsvidareanställning, för alla tjänster inom Bilmetro Lastbilar tillämpar företaget 6 månaders provanställning. Placeringsort Borlänge.

Bilmetro Lastbilar ser gärna kvinnliga sökande

Intresserad?

Har du frågor kontakta försäljningschef Björn Svedrin
070-572 64 80, eller HR Chef Birgitta Nygren 070-642 99 50

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.
Bilmetro Lastbilar förbehåller sig rätten att tillsätta tjänsten innan ansökningstidens utgång.
Jobbfakta
Ort
Borlänge
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget

Bilmetro är ett av Sveriges ledande bilföretag med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Företaget är återförsäljare för Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Honda, KIA och Scania Lastbilar. Bilmetro omsätter ca 3 miljarder SEK per år och ca 560 anställda.


Hitta hit

Borlänge Visa på karta

Visa var