Kvalificerat chefsstöd HR

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På den centrala funktionen HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom HR-området till organisation och chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Dessutom är det vår uppgift att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för såväl egna som framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Vill du följa med på resan?
Vi söker nu Kvalificerat chefsstöd HR:

Arbetsuppgifter
Som chefsstöd till HR-direktören har du en viktig roll i administration, planering och genomförande av såväl den dagliga som långsiktiga verksamheten inom HR. Arbetsområdet omfattar diverse administrativa och verksamhetsnära arbetsuppgifter på självständig och kvalificerad nivå.

Du ansvarar för det administrativa stödet till ledningsgrupp och facklig samverkansgrupp vilket innebär att förbereda, organisera, protokollföra och hantera handlingar inför och efter möten.

I rollen som chefsstöd arbetar du självständigt och proaktivt med mötesplanering, kalenderhantering, korrespondens, presentationsmaterial, beställningar, resebokningar, fakturahantering, uppföljning och ärendehantering. Du är den som har övergripande kontroll på vad som händer, vet vad som är på gång och ser till att inget faller mellan stolarna.

Som chefsstöd är du kontaktperson både internt och externt vilket även innefattar planering och kommunikation kopplat till HR-direktörens medverkan i nationella och internationella samarbeten och nätverk.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasiekompetens kompletterad med utbildning på högskolenivå inom administration/ekonomi eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du bör ha erfarenhet av arbete som assistent, gärna på motsvarande organisatorisk nivå, i en större organisation. Det är meriterande med annan erfarenhet från koordinerade roll, t ex som projektledare eller liknande, samt kompetens inom HR- eller kommunikationsområdet.

Du har mycket goda datakunskaper och erfarenhet av att arbeta och kommunicera via moderna it-verktyg. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du målinriktad, driven och ansvarstagande. För att trivas i rollen behöver du ha ett stort mått av flexibilitet, organisationsförmåga, gilla att det händer mycket och kunna göra snabba omprioriteringar. Du är utåtriktad, serviceminded och duktig på både muntlig och skriftlig kommunikation.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-01-08

Upplysningar

HR-direktör Niclas Lamberg
010-124 3219

SEKO Tony Ridderstedt
010-125 7441

Saco Kjell Fors
010-123 5360

ST Jerk Wiktorsson
010-123 1104
Jobbfakta
Ort
Borlänge
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
HR & Personal
Underkategori
Assistent
Kontakt

Ring Niclas Lamberg, 010-124 3219

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.