Kvalificerad Controller (CF-E)

Trafikverket · Ekonomi · 2 jan

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Trafikverket bedriver en av landets mest komplexa och omfattande it-verksamheter och ansvarar för flera samhällsviktiga it-tjänster. Centrala funktionen IT har ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket och består idag av drygt 900 medarbetare över hela landet. IT-organisationen bygger på Trafikverkets förvaltningsmodell och består av tre huvudområden, styrning, beställning och leverans, fördelat på fem avdelningar under it-direktören.
Kvalificerad Controller

Arbetsuppgifter
I rollen som Kvalificerad Controller ingår att vara IT ledningens stöd och företrädare i styrningen av verksamheten mot önskade mål. Du kommer att arbeta mot IT Applikation och drift som är den största delen av IT:s produktionsverksamhet.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att;
  • analysera underlag, tolka och bryta ner direktiv och anvisningar
  • bidra att ta fram förslag till mål för verksamheten
  • planera, samordna och rapportera budgetarbetet på lednings-, enhets- och sektionsnivå.
  • sammanställa budget, planera uppföljning och föreslå prioriteringar av åtgärder/aktiviteter
  • följa upp och analysera rapporter samt prognostisera verksamheten
  • genomföra analyser, ta fram rapporter och andra förekommande underlag
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi med inriktning mot ekonomistyrning eller redovisning, om minst 180 hp (120 p). Du har yrkeserfarenhet av controllerarbete sedan tidigare. Du har även yrkeserfarenhet av verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning. Du har goda kunskaper av MS Excel och övriga MS Officepaketet. Du kan utrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi använder ekonomisystemet Agresso, har du erfarenhet av att arbeta i systemet så är det meriterande.

Du är en resultatinriktad, ansvarstagande och självgående person. Du tycker om att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Du är analytisk samtidigt som du är pedagogisk i din roll, en viktig del av arbetet är att skapa förståelse och förankring i avdelningens ledning och i den övriga organisationen och du behöver därför en kommunikativ förmåga.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-01-02

Upplysningar

Enhetschef Fredrik Nygårds
010-123 67 05

Saco Kristoffer Strömberg
010-123 1911

ST Arne Gradin
010-125 7264

SEKO Tony Ridderstedt
010-125 7441
Jobbfakta
Ort
Borlänge
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Kontakt

Ring Fredrik Nygårds, 010-123 67 05

Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.