Junior projektledare till varierade tekniska projekt

Om jobbet

Är du van att leda en grupp och drivs av att arbeta mot uppsatta mål? Tycker du att utveckling och spännande uppdrag är högre prioriterat än en fast arbetsort? Vi söker nu en flexibel projektledare till Semcon där du får möjligheten att arbeta i varierande tekniska projekt på olika arbetsorter. Är du nyexaminerad ingenjör som utveckla din ledarförmåga har vi tjänsten här för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Semcons räkning en junior projektledare till varierande tekniska projekt. Beroende på vilken profil du har anställs du i antingen Ludvika eller Västerås, men då du kan bli tilldelad projekt på olika ställen är det viktigt att du är flexibel och kan tänka dig att resa till verksamhetsorten.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Semcons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Blir du aktuell för denna tjänst kommer du antingen bli anställd av Academic Work och arbeta som konsult för Semcon, alternativt kommer du att erbjudas en direktanställning av Semcon.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du arbeta på plats hos någon av Semcons framgångsrika och marknadsledande kunder som är verksamma inom olika tekniska områden. Beroende på projekt och tidigare erfarenhet kommer du antingen få ett helhetsansvar för ett projekt, alternativt bli tilldelad ett delansvar i ett större projekt. I rollen som projektledare kommer du vara personen som med ditt engagemang och ansvarstagande ser till att projekten planeras och genomförs på ett effektivt sätt för att uppnå uppsatta mål. Du kommer att ansvara för kostnads-, resurs- och tidsplanering samt löpande följa upp så detta följs och göra lägesrapporteringar.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra kostnadskalkylering för resurser och följa upp kostnader genom att jämföra mot budget
 • Ta fram en övergripande tidsplan som innehåller huvudaktiviteter och milstolpar
 • Skriva en handlingsplan som beskriver arbetsuppgifter som ingår i projektet, när de ska utföras och av vem
Tjänsten passar dig som vill kombinera ditt tekniska intresse med din ledarförmåga. Har du ett mål med vart du vill i din karriär kommer Semcon erbjuda dig utmanande arbetsuppgifter som utvecklar dig och tar dig framåt mot ditt mål.

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsexamen eller annan teknisk utbildning på lägst högskolenivå
 • Har erfarenhet av att leda en grupp eller projekt
 • Har körkort då resor förekommer i tjänsten
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift, då båda språken förekommer i projekten
Det är meriterande om du

* Har certifiering/erfarenhet inom IPMA, PROPS,XLPM, SPICE, PPS, RUP, SCRUM eller PMI

Som person är du ansvarstagande och skapar en struktur för att nå målen i projekten du blir tilldelad. Du är flexibel och ser möjligheter i allt, vilket gör dig öppen för nya projekt. För att snabbt kunna sätta dig in i kundens behov och hitta nya smarta lösningar ser vi att du är problemlösande och tycker att problem är kul. Som konsult hos Semcon är även två viktiga egenskaper självgående och kommunikativ - du kommer självständigt ansvara för projekt och ha kontakt med många olika personer vilket gör att du behöver vara duktig på att prata för dig och ha en professionell dialog.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse, gärna omgående
 • Omfattning: Heltid. Antingen får du en tillsvidareanställning direkt hos Semcon, alternativt att du först startar ditt uppdrag som konsult via Academic Work under sex månader.
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Du blir placerad i antingen Ludvika eller Västerås, men kan även få utföra uppdrag på andra platser där kunden har sin verksamhetsort
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om företaget

Semcon är ett internationellt produktionsutvecklingsföretag med cirka 3000 medarbetare inom olika områden. Semcon är en effektiv partner till sina kunder inom hela produktutvecklingskedjan inom till exempel fordon, energi, telekom och life science. Företaget omsätter ca 2,6 miljarder och finns på 45 platser runt om i Sverige och åtta andra länder.