Controller

Trafikverket · Ekonomi · 14 dec

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Arbetsuppgifter
Som Controller svarar du för det löpande arbetet med styrning, planering, uppföljning och rapportering för en av våra projektenheter. I arbetsuppgifterna ingår att planera och följa upp verksamheten, samt att kritiskt analysera och granska den. Du är delaktig i arbetet med att ta fram beslutsunderlag för planering och uppföljning av distriktets verksamhet och mål. Du bidrar med kvalificerade analyser och kritisk granskning av verksamheten.
I arbetet ingår även att stödja distriktet i det löpande arbetet med ständiga förbättringar där du följer upp och indikerar avvikelser i aktuella system.

Som Controller är du ledningens och enhetschefens stöd i styrningen av verksamheten.
Du förväntas jobba självständigt med analyser och uppföljning av projektens olika skeden.

Arbetsuppgifterna har en bred omfattning och det finns goda möjligheter att utveckla både dig själv och verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning om minst 3 år (180 nya högskolepoäng/120 gamla högskolepoäng) med en ekonomisk inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har erfarenhet av ekonomisk uppföljning, ekonomisystem och analysverktyg, goda kunskaper i Officepaketet och mycket goda kunskaper i Excel.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från kontraktsuppföljning av entreprenad inom bygg- och anläggningsbranschen. Även erfarenhet av ekonomistyrning på en myndighet är meriterande.

Som person är du positiv, utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du är analytisk och noggrann och har förmågan att visualisera siffror på ett pedagogiskt sätt utifrån flera olika detaljeringsnivåer. Du uppskattar komplexa problemställningar, ser lösningar och utvecklingsmöjligheter.
Du trivs med att hantera olika typer av arbetsuppgifter, arbetar strukturerat och resultatorienterat och har förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt.
Din samarbetsförmåga är av stor vikt då du kommer att få ett mycket stort kontaktnät i din roll. Vi förväntar oss att du skapar goda relationer och kan förmedla, förankra och skapa förståelse i organisationen.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-14

Upplysningar

Enhetschef Helena Källander
010123 24 55

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

HR-partner Sussane Sjöberg
010-123 7215
Jobbfakta
Ort
Borlänge
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Kontakt

Ring Helena Källander, 010123 24 55

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.