Handläggare till Asylprövningsenheten i Boden

Om jobbet

Vi söker nu handläggare till Asylprövningsenheten i Boden, tjänsterna gäller både tillsvidare & visstid. Har du den personlighet & professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt & ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Migrationsverkets räkning handläggare till Asylprövningsenheten i Boden.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete & respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion & goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket & har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete & visar engagemang för vårt uppdrag & dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati & mod.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att utreda, handlägga, föredra & fatta beslut i enlighet med utlänningslagen & annan tillämplig lagstiftning. Du kommer att utföra muntliga & skriftliga utredningar samt arbeta med landinformation & tillämplig lagstiftning för att kunna skriva beslut. Du utför även ärenderelaterad administration där du kommer att arbeta i team & din beredning av ärenden sker i nära samarbete med beslutsfattare.
Vidare ska du ge information till sökande & besvara frågor från allmänheten & myndigheter, du kommer även att få medverka i intern & extern information samt aktivt delta i utvecklingsarbetet på enheten.
Arbete i enhetens expedition kan även förkomma, där tar du emot ansökningar, tar upp & expedierar i ärenden & underrättar om beslut.

Vi söker dig som

Du har akademisk utbildning med juridisk-, samhällsvetenskaplig- eller beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet. Det är meriterande med erfarenhet av utredningsarbete, gärna statligt eller inom offentlig sektor. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden. Vidare är det meriterande med erfarenhet av arbete med professionellt bemötande & krav på god service.
Du har kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden & det är meriterande med kunskap inom tillämplig lagstiftning. Du har även god kommunikativ förmåga & kan uttrycka dig väl i tal & skrift på svenska & engelska. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet & det är även extra meriterande med kunskap om intervju- & samtalsmetodik.
Körkort B är ett krav & likaså ett svenskt medborgarskap. Du uppvisar även intresse & motivation för denna tjänst.

Som person är du trygg, stabil & har självinsikt, du ser relationer i sitt rätta perspektiv & skiljer på det personliga & professionella.
Vidare så har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter & kan snabbt ändra sitt synsätt & förhållningssätt, du ser även möjligheterna i förändringar.
Vi ser att du arbetar mot mål & fokuserar på resultat & du styrs av mål- & resultattänkande i prioriteringar, planering & agerande samt att du förändrar din inriktning när målen ändrar sig.
Du ska även förstå komplicerade språkliga underlag, i tal & skrift & du producerar egna dokument av hög kvalitet.
* För att söka tjänsten använder du dig av följande länk. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning & även allmän visstid t.o.m. 2017-12-31
Arbetstid: Kontorstider
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Boden.
Tillträde för befattningen: Snarast.

Kontakt
För ytterligare information kring tjänsten kontakta Enhetschef, Ann-Gerd på: ann-gerd.malmstrom@migrationsverket.se
För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Sajra Gazibara, Academic Work via e-post migrationsverket@academicwork.se under kontorstid. Ange annonstitel och annonsid i rubriken på ditt mail.
Jobbfakta
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 dec

Om företaget

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET (CLIENT INFORMATION)
Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar Migrationsverket emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. De vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Visionen är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. De strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Observera att din ansökan inte behandlas här. Vi tar endast emot ansökningar via Migrationsverkets rekryteringssystem så för att komma med i urvalet vänligen sök via länken: http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html