Technical Product Leader Messaging

Om jobbet

Technical Product Leader (TPL) Messaging, Networks

Alla är innovatörer. Men på olika sätt. Nu har vi lediga jobb för dig som tänker nytt och vill vara med och utveckla messaging inom Service Platforms. Och det i en digital värld där våra kunder alltmer kopplar upp sina prylar, låter klockan på armen ha koll på hjärtslagen och styr e-shoppen från mobilen.

På Telenor är du alltid en del av ett större sammanhang. Genom våra produkter och tjänster föds nya tankar och innovationer. Och bäst blir det när vi gör saker tillsammans med andra.

Vad gör du som TPL Messaging på Telenor?

Du kommer att vara en viktig del i gruppen Service Platforms vars ansvarsområde är att utveckla och förvalta produkter och tjänster som riktar sig mot konsument- och företagsmarknaden. Gruppen, som finns i placerad i Stockholm och Karlskrona, ansvarar för teknisk arkitektur, produktutveckling samt ledning och governance av MS-partners och tredjepartsleverantörer.

Som TPL Messaging är du primär kontaktyta för affärsområdena inom ditt område och du leder den tekniska delen av produktutvecklingen. Till ditt stöd i har du tekniska arkitekter, governance leaders, tekniska produktledare och projektledare. Du prioriterar och genomför krav tillsammans med affärsområdena samtidigt som du agerar möjliggörare för de önskemål som kommer från affären.

I rollen deltar du i och driver Telenors globala initiativ inom Messaging-området. Du arbetar med också med kravhantering inför RFI/RFQ och du granskar, utvärderar och upphandlar slutkundstjänster.

Passar du ihop med oss?

För att vara aktuell för rollen behöver du ha:
  • BSc inom ingenjörsområdet med inriktning Elektroteknik, Communication Engineering (alternativt motsvarande arbetsrelaterad erfarenhet)
  • Minst 5 års erfarenhet från liknande roll med inriktning på messaging-tjänster, UC-baserade tjänster och molntjänster
  • Flerårig erfarenhet att leda och delta i projekt med deltagare från olika länder
  • Vana att verka i en affärmässig kontext med interna beställare samt leverantörer
  • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
Det är också bra om du:
  • Har arbetat med messaging & UC baserade slutkundstjänster och/eller IMS
  • Har BSS-kunskaper för aktuella områden
  • Har läst kurser/utbildningar, eller arbetat med, Cloud/Virtualisering och/eller digital tjänsteutveckling
  • Erfarenhet av e2e-mätningar från kundperspektiv
I rollen är det viktigt att du samarbetar effektivt med andra, och att du delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Du är resultatorienterad och trivs med att ta egna initiativ och får saker att hända. Vidare har du djup yrkestekniskt kunnande och intresse, och du är engagerad i din personliga yrkesutveckling. Vidare är du "business minded" och analytisk och kan snabbt sätta dig in i, och förstå, komplexa frågor och problemställningar. Slutligen har du god förmåga att presentera nya uppfinningsrika idéer och lösningar, och du främjar förändring och nytänkande.

Vill du skapa framtiden med oss?Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval denna rekrytering och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 november 2016.

Placeringsort:Stockholm eller Karlskrona

Anställningsform:Tillsvidare

Har du frågor? Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Niclas Olsson, rekryterande ledare, +46708331214 eller niclas.olsson@telenor.se Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsteamet på work@telenor.se.
Jobbfakta
Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

Networks ansvarar för att planera, implementera och drifta Telenor Sveriges nätverk, samt att säkerställa en hög nyttjandegrad av nätinfrastrukturen med bästa upplevda kvalitet för kunden.

Telenor Sverige levererade år 2015 tjänster till drygt 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 645 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Vår omsättning år 2015 var cirka 13 miljarder kronor (2015) och vi hade cirka 1 900 anställda. Bland våra varumärken finns Telenor, Bredbandsbolaget, Vimla och Ownit.


Hitta hit

Karlskrona Visa på karta

Visa var