Network Engineer Mobile Core

Om jobbet

Network Engineer Mobile Core, Networks

Alla är innovatörer. Men på olika sätt. Nu har vi lediga jobb för dig som tänker nytt och vill vara med och utveckla Mobile Core inom delarna PCRF, mobil signalering och Roaming. Och det i en digital värld där våra kunder alltmer kopplar upp sina prylar, låter klockan på armen ha koll på hjärtslagen och styr e-shoppen från mobilen.

På Telenor är du alltid en del av ett större sammanhang. Genom våra produkter och tjänster föds nya tankar och innovationer. Och bäst blir det när vi gör saker tillsammans med andra.

Vad gör du som Network Engineer Mobile Core på Telenor?
Du kommer ingå i en grupp som är verksamma inom områdena PS Core, CS Core, Fixed core samt Roaming. Gruppen ansvarar för teknisk arkitektur, kravställning, design, dimensionering, leverans/uppföljning samt projektledning. Gruppen är placerad i Karlskrona och Stockholm och arbetar tätt med Telenors affärsområden för att realisera nya krav på bästa möjliga sätt.

Som Network Engineer Mobile Core får du ansvar som Technical Governance Leader (TGL) Roaming samt Technical Architect (TA) med inriktning på signalering och PCRF.

I rollen ansvarar du för våra signaleringsnoder samt systemet PCRF som är en viktig del av vårt mobildataerbjudande mot kund. Du har också det tekniska huvudansvaret för Roaming vilket innebär att du hjälper till i framtagandet av ny funktionalitet, följer upp leveranser inom roamingområdet samt säkerställer högsta kvalitet och upplevelse för våra kunder när de använder mobilen utomlands. En viktig del av jobbet är också att leda och delta i projekt av olika slag och jobba med ständiga förbättringar, ofta i tätt samarbete med övriga i gruppen och med andra avdelningar på Telenor.

Passar du ihop med oss?

För att vara aktuell för rollen behöver du ha:
  • BSc inom ingenjörsområdet med inriktning Elektroteknik, Telekommunikation eller motsvarande
  • Minst 3 års erfarenhet från liknande tjänst, med fördel från operatör eller leverantör inom Telecom
  • Goda kunskaper inom IP-routing och mobil signalering såsom Diameter samt goda kunskaper om OSIX prober, STP och Diameter Routing Agent.
  • Kunskaper inom roaming samt inom Huawei mobildatasystem
  • Vana att genomföra analyser och hantera statistik
  • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
Det är också bra om du:

- Har läst kurser/utbildning inom digital tjänstetveckling

För att kunna ta fram designlösningar krävs tekniskt kunnande, vilket förutsätter intresse och engagemang i din personliga yrkesutveckling. Du är "business minded" och analytisk och kan snabbt sätta dig in i, och förstå, komplexa frågor och problemställningar.

Du har ett systematiskt arbetssätt och du får saker att hända. Vidare har du förmåga att presentera nya uppfinningsrika idéer och lösningar. Du söker och delar med dig av erfarenhet och information och samarbetar effektivt i dina gränsytor. Då du ofta har roll som beställare är dokumentering och uppföljning viktigt.

Vill du skapa framtiden med oss?Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval denna rekrytering och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 november 2016.

Placeringsort:Stockholm

Anställningsform:Tillsvidare

Har du frågor? Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Kenneth Radebo, rekryterande ledare, +46709335017 eller kenneth.radebo@telenor.se Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsteamet på work@telenor.se.
Jobbfakta
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

Networks ansvarar för att planera, implementera och drifta Telenor Sveriges nätverk, samt att säkerställa en hög nyttjandegrad av nätinfrastrukturen med bästa upplevda kvalitet för kunden.

Telenor Sverige levererade år 2015 tjänster till drygt 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 645 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Vår omsättning år 2015 var cirka 13 miljarder kronor (2015) och vi hade cirka 1 900 anställda. Bland våra varumärken finns Telenor, Bredbandsbolaget, Vimla och Ownit.


Hitta hit

Karlskrona Visa på karta

Visa var