Logistikofficerare OR 6-7 till Marinbasen/Marina Logistikkompaniet

Försvarsmakten · Övrigt · 30 nov

Om jobbet

Två Logistikofficerare OR 6-7 till Marinbasen/Marina Logistikkompaniet

Logistikledningsplutonen tillhör Marina logistikkompaniet, som är ett av fyra insatskompanier under Marinbasen i Karlskrona. Plutonen har till uppgift att ge logistikstöd till marina förband genom logistikplanering och framtagning av hänvisningar för både förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst. Vidare förser Logistikledningsplutonen de olika taktiska staberna inom Marinbasen med logistikofficerare vid övning och insats, där medarbetarnas kunskap och förmåga att tänka logistik utifrån ett taktiskt perspektiv är av högsta betydelse. Arbetsuppgifterna i stab under övning och insats består normalt av framtagande av logistisk lägesbild, bakre hänvisningar, beredning av logistikärende och plan för landtransporter. Logistikledningspluton ansvarar även för tillsättandet av LOGOPS (MarinB logistikstöd i beredskap) dygnet runt, året om.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och leda logistikstöd till marina förband i nära samarbete med FMV, FMLOG och MTS.
Sammanhållande för planering av logistik inför insats- och övningsverksamhet, grundat på deltagande enheters anmälda behov.
Ta fram underlag och deltaga i beredning för upprättande av bastjänstområden.
Tjänstgöra i stabsbefattning som logistiker, vid insats och övning både nationellt och internationellt.
Utgöra MarinB vaktbefäl (VB) stöd i logistikfrågor vid insatsverksamhet genom LOGOPS, vilket normalt löper med veckovis beredskap.
Planera och leda tyngre transporter.
Utveckla ledning, metoder och taktik för marin bastjänst.

Kvalifikationer
*Godkänd specialistofficersutbildning alternativt officersutbildning.

Meriterande
  • Anställd i försvarsmakten.
  • Erfarenhet av marin logistik.
  • Erfarenhet av stabsarbete i Marinen.
  • God färdighet i engelska språket.
  • Goda kunskaper i system PRIO.
Personliga egenskaper
God samarbetsförmåga, god planeringsförmåga, förmåga att planera logistik ur ett taktiskt, kunna ta initiativ och driva projekt samt serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: Heltid, tillsvidare
Arbetsort: Karlskrona
Befattningsnivå: OR 6-7
Tillträde: 2017-01-16 eller efter överenskommelse

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
PlutC Örlkn Örjan Nolén
Fj Jan Berthilsson
Nås via Försvarsmaktens växel: 08-51439000.

Fackliga representanter:
OFR/O, Mikael Danielsson
OFR/S, Jimmy Svensson
SEKO, Jan-Anders Nilsson
SACO, Lisbet Landin
Samtliga nås via FM växel 0455-85 000.

Välkommen med din ansökan med bifogat CV, personligt brev och referenser senast 2016-11-30.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Karlskrona
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om företaget