Junior laboratorieingenjör till Tarkett – en världsledande aktör inom golvtillverkning!

Om jobbet

Är du intresserad av att arbeta hos en världsledande aktör med verksamhet i över 100 länder? Är du en person med ett genuint tekniskt intresse och en passion för kemi så kan detta vara tjänsten för dig! Tarkett som utvecklar och tillverkar golv, väggmatta och tillbehör söker nu en laboratorieingenjör till sin produktionsenhet i Ronneby. Här kommer du att bli en del av ett glatt gäng i en stimulerande och kreativ arbetsmiljö, där du erbjuds intressanta och omväxlande arbetsuppgifter. Så ta chansen redan idag och bli en del av ett marknadsledande företag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Tarketts räkning en laboratorieingenjör. Tarkett är i stark utveckling och är en världsledande aktör inom golvtillverkning. I den här tjänsten kommer du att bli en del av deras utvecklingsavdelning i Ronneby.

Företaget har nu sett ett behov på R&D med ökad material- och produktutveckling av hög kvalité. Du kommer att erbjudas en god introduktion, där du kommer att gå bredvid dina kollegor till en början, för att komma in i arbetet på bästa sätt. På Tarkett blir du erbjuden en intressant och omväxlande tjänst i ett spännande företag. I tjänsten kommer du att arbeta med utveckling av marknadens bästa plastgolv och tillbehör för offentlig miljö så som till exempel sjukhus, skolor och affärskedjor.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tarketts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tarkett.

Arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör kommer du att tillsammans med övriga medarbetare på utvecklings/produktlabb att arbeta med produkt-, material- och processutveckling. Du kommer att jobba mycket med färgsättning, materialutvärdering och metodutveckling. Du får självständigt planera och leda provkörningar i fabriken. I tjänsten ingår också att supporta produktion vid problemlösning och att på sikt även vara projektledare eller delprojektledare.

I ditt arbete kommer förståelse för material, produktionsprocesser, labbmetoder vara av stor betydelse.

Tjänsten passar dig som trivs i en roll med varierande arbetsuppgifter i en dynamisk miljö, där du kommer få mycket frihet i hur du väljer att lägga upp ditt arbete. Du trivs med att arbeta både med det teoretiska och det praktiskt, i allt från labb till processutveckling. För rätt person så kommer det även finnas stora möjligheter till att klättra internt inom bolaget samt kompetensutveckla sig själv genom olika typer av utbildningar, konferenser och mässor.

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsexamen inom kemi eller kemiteknik
 • Talar flytande svenska och engelska, då du kommer kommunicera på båda språken
 • Har B körkort
 • Har fullgott färgseende, du då kommer att arbeta med bland annat färgsättning
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med polymerer och/eller inom processindustrin.

Som person är du noggrann i ditt sätt att arbeta och har en förmåga att se detaljer, tar ansvar för att följa upp frågor, uppgifter samt levererar åtaganden i tid. Du tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Personen vi söker arbetar hårt för att uppnå önskat resultat. Vidare är det viktigt att du har en förmåga att fokusera på de uppgifter som bidrar till gruppens gemensamma resultat. Du är orädd och har en god förmåga att agera med säkerhet och trygghet i nya situationer. För att bli framgångsrik i tjänsten har du en god förmåga att samarbeta och kommunicera med både kollegor, leverantörer och kunder samt agera lyhört i situationer som kräver det.
 • Start: December/ Januari, med hänsyn till eventuell uppsägning
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt Avtal med Tarkett
 • Placering: Ronneby
 • Arbetstider: Kontorstider med flex
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Julia Frank
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 jan

Om företaget

Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för hemmiljö såväl som hela funktionslösningar för offentlig miljö.
Tarkett erbjuder ett rikt utbud av trägolv, plastgolv, laminatgolv, linoleum, textilgolv samt våtrumsgolv och vägg. Med sina ca 12 000 anställda är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2015 omsatte företaget 2,7 mrd Euro. Ronneby är koncernens största produktionsenhet för homogena plastgolv för offentlig miljö. Vi arbetar enligt WCM, World Class Manufacturing, vilket är en metodik inom Lean Production som fokuserar på hur vi ska utveckla vår tillverkning till att nå världsklass.