IT Architect

Telenor · Data & IT · 16 dec

Om jobbet

Arkitekt, Devops Corporate, IT

Alla är innovatörer. Men på olika sätt. Nu har vi lediga jobb för dig som tänker nytt inom bl.a. IT, webbutveckling, drift och projektledning. Och det i en digital värld där vi utvecklar nya sätt att dela kunskap och hitta nya samarbetsformer. Där våra kunder alltmer kopplar upp sina prylar, låter klockan på armen kolla på hjärtslagen och styr e-shoppen från mobilen.

På Telenor är du alltid en del av ett större sammanhang. Genom våra produkter och tjänster föds nya tankar och innovationer. Och bäst blir det när vi gör saker tillsammans med andra.

Vad gör du som arkitekt på Telenor?

I rollen som arkitekt kommer du att ansvara för att analysera Telenors verksamhets- och affärsplaner, strategi och visioner liksom kunder och konkurrenter, och hur dessa påverkar vår arkitektur.

Du arbetar med att utveckla en integrationsarkitektur och strategi i vår IT-miljö. En naturlig del i ditt arbete är att utmana affärsmässiga krav på kostnad/nytta och IT-komplexitet.

Utöver detta ligger det på ditt bord att ta fram och förvalta målarkitektur och teknikprinciper anpassade till verksamhetens behov och att utarbeta applikations-, informations- och plattforms-strategier samt att säkerställa att befintlig arkitektur är dokumenterad.

Du får...
Telenors ambition att bli kundens favoritpartner i det digitala livet. Där kommer du att bidra till att företagets beslut går enligt den utpekade vägen och ges utrymme att föreslår och initiera förbättringar. Som arkitekt erbjuds du därmed stor möjlighet att skapa förändring och förenkling av Telenors nuvarande arbetssätt och på så sätt skapa stort mervärde för våra kunder.

Passar du ihop med oss?

För att vara aktuell för rollen behöver du ha:
  • Relevant avslutad utbildning från universitet/högskola, meriterande med kandidatexamen i datavetenskap
  • 3-5 års arbetslivserfarenhet som arkitekt inom IT
Det är också bra om du:
  • Har erfarenhet av systemanalys, IT-Governance, projektstyrning och business case
  • Har erfarenhet av modellering av processer, affärsbegrepp och systemarkitektur
Som person är du ....
Vi tror att du är en person som kommunicerar klart, tydligt och strukturerat och skapar användbara nätverk med kontakter och relationer som är av nytta för att nå uppsatta mål. Du arbetar effektivt med andra, delar med dig av kunskaper och erfarenheter och stödjer andra i deras strävan efter att uppnå gemensamma mål. Vi tror också att du vid behov ifrågasätter traditionella tillvägagångssätt och främjar förändring, nytänkande och innovation. Dessutom bidrar du aktivt och förtroendeskapande till atmosfären och stödjer och uppmuntrar andra nä problem uppstår.

Vill du skapa framtiden med oss? Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 december 2016.

Placeringsort: Karlskrona

Anställningsform: Tillsvidare

Har du frågor? Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Per Rydell, rekryterande ledare på nr: +46709614025 eller Per.Rydell@telenor.se. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsteamet på work@telenor.se.
Jobbfakta
Ort
Karlskrona
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

IT ansvarar för strategi, planering, utveckling och drift av Telenor Sveriges IT. Vi arbetar i DevOps-team med moderna agila arbetssätt i nära samverkan med affären och partners.

Telenor Sverige levererade år 2015 tjänster till drygt 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 645 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Vår omsättning år 2015 var cirka 13 miljarder kronor (2015) och vi hade cirka 1 900 anställda. Bland våra varumärken finns Telenor, Bredbandsbolaget, Vimla och Ownit.


Hitta hit

Karlskrona Visa på karta

Visa var