FMV söker tre drifttekniker till Marinverkstäderna i Karlskrona

FMV · Data & IT · 9 dec

Om jobbet

Har du erfarenhet av att arbeta med kvalificerad teknisk utrustning? Har du ett intresse för Marin verksamhet? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende, här får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som Drifttekniker
Marinverkstäderna har fått uppdraget att stödja Sjöstridsskolorna (SSS) med teknisk personal inom huvudområdet simulatordrift. Vi söker därför tre Drifttekniker som kommer att vara placerade vid SSS utbildningsenhet där huvuduppgiften är att sköta driften för simulatorer inom Marinstridsavdelningens tekniska verksamhet som nyttjas för utbildning av marinens personal.

Som drifttekniker kommer du att arbetsledas av en erfaren teknisk driftledare och genomföra uppgifter inom områdena klargöring, underhåll, felsökning och enklare reparationer av anläggningarna. Inför utbildningstillfällen ansvarar du för att, starta och förbereda så att instruktören kan genomföra utbildning. Vid behov stödjer du instruktörerna med utbildningsverksamheten. Efter genomförd utbildning ansvarar du för att återställa och stänga av utrustningen på ett korrekt sätt.

Du ska också utgöra ett stöd avseende tekniska installationer för såväl elever som instruktörer.

Viss del av verksamheten bedrivs också såväl ombord på fartyg som vid övningsanläggningar utanför Karlskrona.

Arbetsuppgifter:
 • Genomför rutinmässiga drift- och underhållsåtgärder.
 • Utföra nyinstallation, felsökning och reparation av både hårdvara och mjukvara.
 • Stödja instruktörer i våra utbildningsanläggningar.
 • Stödja Marinstridsavdelningens med allmänt logistiska arbetsuppgifter.
 • Genomföra underhållrapportering i system PRIO.
 • Genomföra felanmälningar i system PRIO.
 • Hantera godsmottagning, godsuttag samt rapportera inventeringar i system PRIO.
 • Bidra till den allmänna produktionen på Marinstridsavdelningen.
Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som har teknisk gymnasial bakgrund med goda kunskaper inom IT, nätverk.

Du har goda kunskaper om Microsoft-baserade operativsystem samt B-körkort. Vi ser gärna att du har en bakgrund som yrkesofficer/reservofficer/soldat/sjöman. Har du även bakgrund inom en teknisk befattning är detta önskvärt. Vi tror att du tidigare arbetat i olika miljöer med högt krav på simultankapacitet. Erfarenheter av PRIO eller SAP-baserade system är värdefullt men inget krav.

Det är en fördel om du har kunskaper inom radar, radio & samband. Har du även kunskaper om VMware, ESXi och Linux är detta meriterande. Vi tror att dina kunskaper om Försvarsmaktens organisation och arbetssätt kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som drifttekniker. Det är meriterande om du har relevant examen från Universitet/Högskola samt erfarenhet av kommendaturtjänst. Har du även godkänt förarbevis för truck samt hjullastare är detta en fördel i arbetet.

På Marinstridsavdelningen arbetar driftteknikern i en sammansvetsad arbetsgrupp. Därför bör du vara Serviceinriktad och kvalitetsmedveten. Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar på tills projekt är avslutat eller resultat uppnådda. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval och tillsättning kommer att genomföras i samverkan med SSS.

Övriga krav
 • Ska vara vid god fysisk hälsa
 • Ska ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i såväl svenska som engelska
 • Rollen medför skyldighet att kunna tjänstgöra på annan plats än stationeringsorten Karlskrona.
 • Ska kunna arbeta både inomhus och utomhus varierat över dygnet och årstiderna
 • Ska kunna delta vid övningar som innebär verksamhet över flera dygn.
 • I arbetstiden kan även kvällstjänster samt övningsdygn inplaneras.
Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Benny Atle-SEKO, Mikael Olsson - OFR-S. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Dag Hillman på telefon 0708-120020.

Sista ansökningsdag är 2016-12-09

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Den här tjänsten innebär också internationell arbetsskyldighet. Det betyder att du i tjänsten kan komma att tjänstgöra utomlands om situationen kräver det. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om arbetsplatsen

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning med registerkontroll. Läs mer på www.fmv.se