FMV söker Produktledare Skeppstekniska system Korvett till Karlskrona

FMV · Teknik & Ingenjör · 6 nov

Om jobbet

Effektivare marin teknisk förmåga och tillgänglighet- Har du jobbat med skeppstekniska system, drift och underhåll inom den marina miljön? Vill du vara med i arbetet med att utveckla och vidmakthålla Marinens fartyg? Tycker du om att arbeta i projekt med komplexa system? Då har vi jobbet för dig.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du kommer ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Anskaffning och Logistik Marinmateriel har ansvar för anskaffning, leverans och vidmakthållande av produkter inom det Maritima området, i första hand åt Försvarsmakten. Anskaffning och Logistik Marinmateriel består av ca 240 medarbetare fördelade på tre enheter i Stockholm, Berga/Muskö och Karlskrona.

Ditt arbete som Produktledare Skeppstekniska system Korvett

Som Produktledare (PRL) Skeppstekniska system Korvett kommer du i nära samarbete med övriga FMV, Försvarsmakten och industrin, utöva designansvar för de skeppstekniska systemen ombord på korvetter.

PRL Skeppstekniska system Korvett kommer att ha ett eget tekniskt designansvar inom tilldelat område samt stödja Teknisk Direktör, Teknisk Chef Sjö, Chefsingenjör Yt och/eller Produktledare Korvettsystem i dennes ansvarsutövning. Du kommer också att stödja i beredningar och med framtagning av underlag för beslut inom system- och designledningen.

Du kommer att ansvara för utveckling, systemlivscykelplanering, kvalitetssäkring, konfigurationsledning samt status- och prestandauppföljning av de skeppstekniska systemen ombord på korvetterna.

PRL Skeppstekniska system Korvett kommer att ha en viktig roll inom ramen för vidmakthållande av våra korvettsystem och i olika projekt. Du kommer jobba tillsammans med Produktledaren Korvettsystem med att vidmakthålla korvettsystemet men också själv leda justering och ändring av tekniska system.

Du kommer att tillhöra sektionen AL Marin Plattformssystem Ytstrid och din arbetsplats är förlagd till Marinbasens område i Karlskrona.

Våra förväntningar på dig

Du har en akademisk utbildning med teknisk inriktning, officersutbildning eller annan för området relevant utbildning

Du har god teknisk kunskap och erfarenhet av teknisk underhållstjänst av komplexa marina fartygssystem, med tyngdpunkt på maskin, framdrift, hydraulik, kyl, eldistribution, ventilation och dess stödsystem.

Vi ser gärna att du har kunskap om Försvarsmaktens verksamhet i fred, kris och krig.

Det är också en fördel om du har kunskap om riskhantering, systemsäkerhet och verksamhetssäkerhet.

Om du dessutom har systemkunskap omfattande skeppstekniska delsystem för korvett typ Visby och kunskap om teknisk underhållstjänst vid sjöstridsflottiljerna så kommer det att hjälpa dig att lyckas i rollen som PRL.

Du är initiativtagande och självgående, samtidigt som du är strukturerad och har ett gott omdöme. Du har en dokumenterad god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du är svensk medborgare och provtjänstgöring kan komma att tillämpas.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ann-Cathrine Wernolf (SACO), Åke Bergvik (OFR/S), Göran Karlström (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Joakim Sundeman på telefon 08-782 4000 alternativt Sverker Dahlberg på samma nummer.

Sista ansökningsdag är 2016-11-06.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Ort
Karlskrona
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om arbetsplatsen

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning med registerkontroll. Läs mer på www.fmv.se