Driftstyrningsingenjör Undervattenssensorer och Ledningssystem

Om jobbet

Är du en driven ingenjör med helhetssyn som vill arbeta i en kundföreträdarroll i en av samhällets viktiga stödfunktioner? Är du beredd att anta tekniskt komplexa utmaningar? Då är du personen vi söker!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Anskaffning och Logistik Marinmateriel har ansvar för anskaffning, leverans och vidmakthållande av produkter inom det Maritima området, i första hand åt Försvarsmakten. Anskaffning och Logistik Marinmateriel består av ca 230 medarbetare fördelade på tre enheter i Stockholm, Berga/Muskö och Karlskrona. Tjänsten är placerad i Karlskrona.

Ditt arbete som Driftstyrningsingenjör Undervattenssensorer och Ledningssystem

Inom avdelningen Anskaffning och logistik Marinmateriel återfinns följande kompetensområden: Maskinsystem, skrovsystem, elektrosystem, vapensystem, samt ledningssystem. Driftstyrningsingenjör undervattenssensorer och ledningssystem är en viktig roll i den organisationen och du kommer inneha en nyckelfunktion inom sektionen Ledningssystem Undervattensstrid. Sektionens verksamhet avseende driftstyrningsverksamheten bedrivs både på Berga och i Karlskrona.

I rollen som Driftstyrningsingenjör undervattenssensorer och ledningssystem kommer du att arbeta med beredning av underhållsbehov, avhjälpande och förebyggande underhåll av undervattensensorer och ledningssystem på Marinens fartyg/båtar. Du kommer att ha en kundföreträdarroll med beställarfunktion mot leverantörer. I rollen kommer du arbeta med tekniska delsystem genom hela livscykeln genom att bl.a. lämna tekniskt stöd avseende driftstyrningsperspektivet och även följa upp materielstatus samt ge förslag till åtgärder.

Som en del i tjänsten kommer du att delta i och lämna tekniskt stöd vid studier, utveckling och anskaffning av nya och modifierade tekniska system. En viktig del är också uppföljning och åtgärdsförslag samt dokumentering.

Våra förväntningar på dig

Du har teknisk eftergymnasial utbildning, officersutbildning eller annan för området relevant kompetens. Vi ser även att du har erfarenhet av att omsätta operativa krav till tekniska krav. Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet från drift och underhåll av undervattenssensorer och ledningssystem.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet från Försvarsmakten, gärna marina tekniska system. Kunskap om och erfarenhet av driftuppföljningssystem samt hantering av tekniska underlag i såväl pappers- som digitalt format, är meriterande.

Vi söker dig som tar initiativ, är prestationsinriktad och självgående samtidigt som du tycker om att arbeta i grupp. För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha ett gott omdöme och en förmåga att hantera en föränderlig kontext samt god samarbetsförmåga. I tjänsten är det viktigt att du gentemot såväl kund som leverantör skapar goda relationer och vårdar dessa. Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, särskilt inom teknik. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som bidrar positivt till gruppens utveckling. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Som medarbetare inom sektionen Ledningssystem Undervattensstrid får du räkna med resor både inom och utom Sverige.

Körkort klass B är ett krav.

Låter det intressant?

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark, vid frågor angående rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Björn Almqvist på bjorn.almqvist@badenochandclark.se

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ann-Cathrine Wernolf (SACO), Åke Bergvik (OFR/S), Göran Karlström (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta:
Rekryterande chef: Robert Wigert, 08-782 4000

Sista ansökningsdag är 2016-12-05

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget