Sales Production Manager med Lean-tänk till Zmarta Group

Academic Work · Ekonomi · 27 dec

Om jobbet

Är du förbättringsinriktad och trivs i en roll mellan försäljning och analys? Har du förmågan att se helheten men inte heller rädd för att djupdyka ner i detaljerna? Är du resultatinriktad och trivs i en organisation med ett högt förändringstempo?

Då kan rollen som Sales Production Manager hos Zmarta är som klippt och skuren för dig?

Information om uppdraget

Academic Work söker för Zmarta Groups räkning en Sales Production Manager. Din blivande kollega, som redan nu arbetar med liknande arbetsuppgifter fast med annan verksamhetsinriktning, uttrycker följande If you can´t measure it, you can´t manage it. Detta speglar utgångspunkten kring denna nyinrättade tjänst. Du kommer att få stöd av Zmartas centrala analysavdelning vad gäller det djuplodande analysarbetet men det är viktigt att du har en tillräckligt god förståelse för analysarbete, kopplat till större databaser, för att kunna kravställa och följa upp resultatet.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Zmarta Groups önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Zmarta Group.

Arbetsuppgifter

Rollen som Sales Production Manager har fyra huvuddelar:
 • Säkerställa att Zmarta ställer oss rätt frågor och därmed mäter rätt saker
 • Dra slutsatser av underlaget från analysavdelningen och utifrån detta föreslå konkreta initiativ och aktiviteter för att optimera verksamheten
 • Driva förbättringsarbetet med hjälp av de aktiviteter du har identifierat
 • Följa upp resultatet av förbättringsarbetet
Ditt huvudområde kommer att ligga inom telemarketing och direkt marknadsföring men, även t ex möjligheter till effektiv korsförsäljning mellan olika produktområden blir en viktig del. Därmed blir du också en mycket viktig del av Zmartas affär samt resultat och det är avgörande att du känner en stark delaktighet i, och ägarskap för vår affär.

Det är viktigt att du baserar dina slutsatser på en övergripande förståelse för Zmartas verksamhet och hur allt hänger ihop. I detta arbete läggs stor vikt vid förmåga att omsätta analysunderlag till praktisk verklighet och att beskriva detta på ett lättförståeligt sätt för din omgivning.

Med placering i Ängelholm, kommer ditt arbetsfält att omfatta de länder där Zmarta är verksamma och du rapporterar till Per Moberg, COO för Zmarta Group.

Vi söker dig som

Vi utgår ifrån att du har åtminstone tre års erfarenhet av förbättrings- och/eller Lean-arbete där du, med goda resultat, arbetat med att omsätta analysunderlag till praktisk verklighet. Du brinner för att optimera och förbättra verksamheter både i stort som smått. Dessutom är du familjär med större databaser och vi sätter stort värde på om du själv kan göra vissa grundläggande analyser och genom detta på ett tydligare sätt såväl ställa krav på som följa upp analysgruppens arbete och säkerställa att kravställande blir korrekt.

Branschmässigt bör du ha arbetat i en konkurrensutsatt bransch, helst transaktionsbaserad, med hög förändringstakt såväl i produkterbjudande som konsumentbeteende. Du har en för befattningen relevant akademisk bakgrund. Du är flytande i såväl tal som skrift både i svenska och engelska. Erfarenhet från bank- eller kreditinstitut är ett plus.

Självklart har du ett stort intresse för orsak- verkan samt hur man kan maximera och utveckla verksamheten utifrån nyckeltal. Vi tar för givet att du har ett tydligt driv för att uppnå resultat och ett starkt intresse för KPIer samt att mäta och analysera i syfte att skapa bästa möjliga utfall. Vi förväntar oss att du har en del kunskaper i databashantering samt SQL och att du har god erfarenhet av Excel.

Din personlighet kombinerar nyfikenhet med mod och ambition att skaffa dig nya kunskaper och ta tag i komplexa arbetsuppgifter. Du är analytisk, har lätt för siffror, ser samband samt har ett grundläggande ekonomiskt företagstänk med förmåga att se konsekvenserna av olika handlingar. Du kan djupdyka i detaljer men också hålla dig på helikopternivå och förstår att även om detaljer och korrekthet är viktigt så är inställningen good enough förutsättningen för att leverera snabbt.

Zmarta sticker inte under stolen med att det kan bli stressigt ibland och du behöver därför förmåga att ha många bollar i luften och klara av att hantera detta dagligen. Utmaning är att prioritera sina ärenden utifrån vad som är bäst för företaget.

Zmarta hoppas att du liksom dem drivs av utmaningar och har en ambition att växa, både som individ och yrkesmässigt.

För att bli lyckosam i rollen är det viktigt med ett intresse och att vilja förstå saker från grunden och det räcker därför inte med generella kunskaper och att bara skrapa på ytan. Du behöver förstå sambanden mellan process, databas samt kopplingar mellan avdelningar. Du kommer att ges förutsättningar på plats men det är upp till dig att göra det bästa av detta.

Det är också viktigt med en förmåga och lyhördhet att se saker ur olika avdelningar/kollegors perspektiv samt att vara kritisk granskande men med en positiv målbild för ögonen.

Zmartas framgång bygger på prestigelöshet och det är viktigt att du är lika komfortabel med att se dina idéer och tankar bli hissade som dissade, samtidigt som du vågar sätta ner foten och säga till om du tycker att någonting inte är genomförbart.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till ev. uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse med Zmarta Group
 • Placering: Ängelholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Anders Larsson, 040-25 44 09
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Ängelholm
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

37 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 dec

Om företaget

Zmarta Group erbjuder konsumenttjänster inom bank och försäkring. I företagsgruppen ingår bland annat Zmarta, Freedom Finance och Centum. Företaget grundades 1999, har 200 anställda och kontor i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors, Oslo och München. Zmarta Group har nyligen förvärvats av Bauer Media Group, ett ledande medieföretag.

Läs mer på www.zmartagroup.com.

Zmarta Group kännetecknas av hög utvecklingstakt, korta beslutsvägar, resultatorientering, can do-mentalitet och hög grad av arbetstrivsel. Personalstyrkan är diversifierad i bred bemärkelse med den gemensamma nämnaren att kunden står i centrum för allt arbete.
Vi välkomnar dig att bli en i vårt gäng och hjälpa oss att ta nästa steg mot att skapa en smart, innovativ, kundvänlig och modern finansiell service som är tillgänglig för alla.