Om jobbet

Vill du vara med och leda Sveriges största privata återförsäljare av Volvo Lastvagnar mot nya framgångar?

Vi söker en Säljchef med förmåga att skapa maximala förutsättningar för säljteamet i Region Syd att göra många och lönsamma affärer. Du har det övergripande ansvaret för marknadsbearbetningen och försäljningen inom din region, där grundbultarna är ett aktivt och synligt ledarskap, coachning och stöttning av dina säljare efter deras individuella behov, samt tydliga målbilder att arbeta mot. Det är du som översätter företagets försäljningsstrategi och gör den begriplig i praktisk handling för dina säljare. Vi förväntar oss att du generöst delar med dig av dina erfarenheter och din affärsmässighet, och trivs med att ta hand om egna kunder samtidigt som du bibehåller riktningen för teamet.

Du rapporterar till marknadschefen och blir en nyckelspelare i marknadsledningen, där du ges möjligheten att påverka såväl försäljningsstrategi som kunderbjudande. Dina förutsättningar består av ett positivt och målfokuserat säljteam, ett av Volvos modernaste och högteknologiska modellprogram någonsin, samt en säljkultur som andas personlighet, fighting spirit och långsiktighet. Hos oss är alla med i affären och den goda dialogen med servicemarknaden är såklart avgörande för din framgång. Likaså relationerna med övriga medspelare inom och utom organisationen, Volvo Lastvagnar i synnerhet.

Du är idag en erfaren ledare med kommersiell bakgrund. Branscherfarenhet ger ett plus i kanten, men det viktiga är dina tidigare resultat inom relationsbaserad försäljning av teknologiska produkter. Stor vikt läggs vid dina drivfaktorer och personliga egenskaper. Rollen är mångfacetterad och vi ser framför oss att du är en god kommunikatör med en övertygande personlighet, en utvecklare som strävar efter att ständigt förbättra affärsprocessen, en strateg som sätter rätt prioriteringar för att kunna lyckas med uppgiften, men också en analytiker som upptäcker och agerar vid avvikelser från planen.

Vi tar för givet att du behärskar svenska i tal och skrift och känner dig bekväm med att använda din engelska om så krävs. Du har goda kunskaper i MS Office och är en van systemanvändare. B-körkort är ett krav, C- och/eller D är meriterande. Placeringsort är Ängelholm. Vi arbetar med löpande urval så vila inte på hanen med din ansökan som du skickar till: tina.edsmalm@finnvedenslast.se. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta marknadschef Torbjörn Strand på tfn 0470-74 83 05.
Jobbfakta
Ort
Ängelholm
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Försäljning
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 dec

Om företaget

Finnvedens Lastvagnar är Sveriges största privata återförsäljare av Volvo Lastvagnar, med verksamhet på 19 anläggningar i Småland, Blekinge, Västergötland och Skåne. Företaget bedriver försäljning av Volvo Lastvagnar, service av lastvagnar och bussar, försäljning av reservdelar samt tillhandahåller tilläggstjänster så som finansiering, hyrlast och serviceavtal. Bolaget omsätter ca 1 miljard kronor och har ca 330 anställda. Finnvedens Lastvagnar ingår i Liljedahl Group som omsätter ca 10 miljarder kronor och har 1 200 anställda.


Hitta hit

Ängelholm Visa på karta

Visa var