Verksamhetschef Nytida Fristad

Om jobbet

Nytida är Sveriges ledande aktör när det gäller stöd till människor med medicinsk eller social funktionsnedsättning. På våra 400 verksamheter runt om i landet börjar en ny, hoppfull tid som ytterst garanteras av ca 7 000 experter på stöd och omsorg. Nytida ingår i koncernen Ambea. Nytida förvärvade HVB och Stödboendet Fristad, som tidigare tillhörde Davsjö Vård, HVB hem i Hörby och består idag av två enheter.

Beskrivning av verksamheten

Fristad HVB tar emot tjejer och killar i åldersgrupp 12-19 år och Fristad/Borås TB tar emot tjejer och killar i åldersgrupp 16-23 år. Vår målgrupp är barn och unga med social problematik i kombination med neuropsykiatriska funktionshinder. Vi arbetar med en multimodal behandlingsmetodik. Det innebär att vi gör flera parallella insatser bland annat utbildningsinsatser, sociala insatser, medicinska insatser och beteendeträning. Vi arbetar även med kost, motion och dagliga rutiner för att förbättra grundhälsa och skapa förutsättningar för kroppslig och mental harmoni.

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som är en trygg ledare med förmåga att få dina medarbetare att växa och ta ansvar i en decentraliserad organisation. Som Verksamhetschef kommer du att vara närmsta chef men även till viss del arbeta ute i grupperna med ungdomarna. Du känner en självklar respekt för andra människor, såväl medarbetare som ungdomarna och deras företrädare.

Du har budget-, kvalité- och arbetsmiljöansvar samt ansvarar för att verksamheten arbetar utefter de avtal som finns. Det är viktigt att du har ett gott samarbete med våra kontaktpersoner som är våra uppdragsgivare. Det är ett spännande arbete att från början få utveckla verksamheten utifrån Nytidas värdegrund och koncept.

Kunskaper, erfarenheter och personliga egenskaper

Vi söker dig som har högskoleutbildning - socionom, beteendevetare eller motsvarande samt har minst 2 års erfarenhet av ledarskap inom liknande verksamhet. Du har en förmåga engagera och inspirera dina medarbetare och ser vikten av att ta tillvara deras kompetenser och resurser.

Som person är du noggrann, självständig och handlingskraftig och ser möjligheter snarare än hinder. Du har viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har även förmågan att arbeta direkt med ungdomarna. Du är affärsmässig, resultatinriktad och har god kommunikationsförmåga både i tal och i skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För mer information om tjänsten, kontakta gärna Cecilia Nässlander Seniorkonsult Signpost 073-661 09 04
Jobbfakta
Ort
Borås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 dec

Om företaget