Ungdomscoach

Ale kommun · Utbildning · 19 dec

Om jobbet

I Ale tänker vi skapa Sveriges bästa ungdomsverksamhet. Här är ungdomscoachernas tydliga uppdrag att inspirera till och stödja aktiviteter som bygger på och förutsätter ungdomarnas eget aktiva engagemang och ansvarstagande. Därför söker vi nu ännu en ungdomscoach som ska se till att ungdomarnas delaktighet och inflytande i vår verksamhet ska bli verklighet. Vi vill att du, liksom vi, är öppen för nya utmaningar, nytänkande, inspirerande och en trygg förebild för våra ungdomar. Våra ungdomscoacher ser ungdomarnas idéer och önskemål som en fantastisk möjlighet att få visa dem deras egen potential att förverkliga dessa. De brinner för att stötta dem i deras arbete att själva få skapa och ser våra mötesplatser främst som en plats dit kommunens ungdomar kommer för att få hjälp med detta. Självklart finns det även på våra mötesplatser möjligheten att bara vara och få träffa sina kompisar men framför allt är det hit man kommer för att få en aktiv fritid där man lär sig att använda sig av och utveckla alla sina talanger och oupptäckta färdigheter. Det är så vi vill att vår verksamhet ska se ut i Ale. Vår vision är att skapa en trygg och kreativ verksamhet där ungdomarna vill producera sin egen fritid med vårt stöd. Känner du likadant ska du söka den här tjänsten! Ale kommun har idag tre mötesplatser för unga i åldrarna 13-20 år. Vi har ett mycket tätt och uppskattat samarbete med högstadieskolorna där vi också finns under skoltid för att på bästa sätt möta våra ungdomar även dagtid. Under 2017 kommer regionsfinalen av UKM (Ung Kultur Möts) att arrangeras av våra Aleungdomar något vi alla ser fram emot. Vi är mycket aktiva i nätverket KEKS och använder oss av både loggbok, gruppenkäter och ELD'ar våra ungdomar. Ale var en av fem kommuner som valdes ut i arbetet med att utveckla KEKS nya loggbok. Återkoppling är viktigt och vår samordnare hjälper och stöttar all personal i detta arbete och vi har kontinuerliga träffar varje vecka där vi utvärderar och utvecklar vårt arbete. I tjänsten ingår kvällstjänstgöring tre kvällar i veckan.

Kvalifikationer
För den här tjänsten krävs eftergymnasial utbildning som t.ex fritidsledare, socionom, kulturvetare, beteendevetare eller liknande samt ett stort intresse för ungdomar och ungdomsarbete. Intresse för genusfrågor och att arbeta för en jämställd verksamhet är för oss en självklarhet.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Åsa Holmbom, 0704-32 01 89

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 dec

Om arbetsplatsen

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 medarbetare som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Hemsida
http://ale.se/