Tre socialsekreterare till Barn och unga-utredningsenheten

Om jobbet

Barn och unga -utredningsenheten består i dagsläget av 18 engagerade medarbetare och vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år och deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa och brukaren i fokus. För att lyckas i vår ambition att vara en attraktiv arbetsplats, hålla en hög rättsäkerhet samt ha nöjda och engagerade medarbetare, satsar vi nu ytterligare och förstärker enheten genom att tillsätta tre nya tjänster. Av de aktuella tjänsterna är två inriktade på utredning och uppföljning enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) med placering i någon av enheternas två utredningsgrupper. Den tredje tjänsten placeras i enhetens mottagningsgrupp. Mottagningsgruppen tar emot nya anmälningar och ansökningar, gör skydds- och förhandsbedömningar samt har en konsulterande funktion. Är det viktigt för Dig att ha närvarande och stödjande arbetsledning? På vår enhet finns en närvarande och stödjande arbetsledning i form av enhetschef och två förste socialsekreterare. En seniorhandläggare finns också med bl.a. syfte att stötta upp som medhandläggare och mentor. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har vi till vår hjälp två socialadministratörer som en service till våra socialsekreterare. Barn och unga -utredningsenheten befinner sig i startgroparna för ett utvecklingsarbete som strävar efter att förbättra arbetssätt och anpassa vårt arbete efter förändringar i omvärlden. Vi planerar för att skapa en gemensam plattform för våra medarbetare avseende kompetens och metoder. Det innebär att du som ny medarbetare kommer att kunna påverka arbetet och vara en del i en större kompetensutvecklingssatsning på enheten. I Alingsås kommun har du genom ett lokalt avtal, möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar genom att byta ut semesterdagsersättning mot ledig tid. Som anställd har du också tillgång till träningsanläggning i anslutning till socialkontoret till ett kraftigt subventionerat pris utöver friskvårdsbidraget. Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta både kreativt och insiktsfullt. Vad vill Du förverkliga? Välkommen med Din ansökan

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen, är ansvarstagande med ett bra bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimatet i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa. Det är mertiterande om du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst liksom att du arbetat med BBiC. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och gärna tycka om att skriva. Körkort är ett krav. Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvar och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval kommer att ske löpande.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde. I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Alingsås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Socionom
Kontakt

Ring Karen Alvstad, 0322-61 67 41

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Barn och unga-utredningsenheten är en del av IFO, Individ och familjeomsorgsavdelningen inom Socialförvaltningen i Alingsås. IFO består av ca 100 medarbetare och utöver Barn och unga-utredningsenheten utgörs avdelningen av; Barn och unga-placeringsenheten, Vuxenenheten, Enheten för funktionsstöd och familjerätt, Stöd- och försörjningsenheten samt Stöd- och behandlingsenheten. Vi arbetar kontinuerligt för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att medarbetarna ska kunna bedriva ett gott socialt arbete, nå uppställda verksamhetsmål och hålla en hög rättssäkerhet. För oss är det viktigt att utveckla vårt arbete för att kunna möta upp behoven hos dem vi är till för och nya idéer uppmuntras. Vi ser en kontinuerlig kompetensutveckling som ett naturligt inslag och en förutsättning för att lyckas i arbetet.