Trafikingenjör

Om jobbet

I din roll som trafikingenjör kommer du att arbeta med trafik- och parkeringsfrågor i Ulricehamns kommun. Du behandlar frågor kring kollektivtrafik, trafiksäkerhet, parkering och parkeringsövervakning samt skolskjutsplanering. Du handlägger även parkeringstillstånd, fordonsflyttar och bidrag för enskild väg. I din roll fattar du myndighetsbeslut samt utreder, analyserar och planerar olika trafikärenden inom kommunen. Du kommer också att svara på frågor, ge information och hantera kontakter med myndigheter, fastighetsägare, företagare, allmänhet med flera.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom trafikteknik eller liknande utbildning, alternativt dig som har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Har du tidigare arbetet med myndighetsutövning i politiskt styrda organisationer och erfarenhet av samarbete med myndigheter så som trafikverket och länsstyrelsen ser vi det som meriterande. I ditt arbete planerar, organiserar och prioriterar du effektivt med fokus på kvalitet i ditt resultat. Du har en god kommunikativ förmåga som visar sig i både tal och skrift. I ditt bemötande är du uppmärksam, tillmötesgående och serviceinriktad. Du visar intresse och vilja att hjälpa andra utifrån din roll. Du samarbetar bra med andra och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. B-körkort är ett krav.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Eva Öhlund, 0321-595273

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! Miljö- och samhällsbyggnad är en sektor som består av tre enheter, miljöenheten, byggenheten samt samhällsutvecklingsenheten. Inom samhällsutvecklingsenheten arbetar vi bland annat med planering, mark- och exploateringsfrågor, kart- och mätfunktion, gatu- och trafikfrågor samt kollektivtrafik. Nu söker vi en trafikingenjör till vårt team!