Teamadministratör förskola och skola - 80% Ingared

Om jobbet

Då du är vårt ansikte utåt lägger vi stor vikt vid ditt bemötande av dem som söker kontakt med oss via telefon och besök samt din samarbetsförmåga med vår personal och ledning för förskola, skola och fritidshem. Du har huvudansvar för den interna servicen på skolan och är behjälplig i allmänt förekommande kontorsgöromål. Du stödjer genom att sköta beställningar och bokningar av olika slag samt formlerar och distribuerar inbjudningar och infoblad med mera. I uppdraget ingår även att hantera elevadministration vilket bland annat innebär att registrera in- och utskrivningar, placeringar, betyg och andra elevresultat. Du har ansvar för posthantering, diarieföring, registrering, arkivering och kan vara behjälplig i lokal ärendehantering kopplat till myndighetsutövning. Detta kan innehålla arbetsuppgifter som framtagning av olika typer av underlag för statistik, förberedelser av utskick av olika slag med mera. Inom ekonomiområdet ingår bland annat att hantera fakturor, göra konteringar, inköp och beställningar.

Kvalifikationer
Det är ett krav att du som söker har minst tre års gymnasieutbildning eller motsvarade. Har du ytterligare administrativ utbildning, kopplad till ekonomi och IT, ser vi detta som mycket meriterande. Vi lägger stor vikt vid ditt bemötande då du kommer vara vårt ansikte utåt. Du har en mycket god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Du är drivande, serviceinriktad och flexibel utifrån vad situationen kräver. Det är av vikt att du är strukturerad och systematisk i ditt tillvägagångssätt. Det innebär att du är observant och lyhörd för vad som behöver göras och kan prioritera på ett effektivt sätt. Du har hög social kompetens, god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och har ett professionellt förhållningssätt och bemötande. Att arbeta med datorn som arbetsredskap är en självklarhet för dig. Du har god IT-vana och har lätt för att tillägna dig olika system.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte tas i anspråk i förvaltningens personalplanering. Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Alingsås kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare: Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Alingsås
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Mejla eller ring Magnus Brungs, 0322-616038

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om arbetsplatsen

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - "Lights in Alingsås". Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm. Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Vi söker en administratör till vårt team Hemsjö, Ingared, Ödenäs.