Stödassistent/stödpedagog till Funktionshinder

Ale kommun · Administration · 30 okt

Om jobbet

Vi tror att din kompetens och erfarenhet kan vara med och bidra till en utveckling av verksamheten och brukarnas vardag! Arbetsuppgifterna innebär, som du redan vet, att ge individanpassat stöd till varje enskild brukare utifrån hens önskemål, behov och genomförandeplan. Du kommer få använda din förmåga att motivera och läsa av för att möjliggöra för brukarna att få mer inflytande och självbestämmande över sina liv.

Kvalifikationer
Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete. Vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen "funktionsnedsättning" eller likvärdigt. Yrkeshögskola/kvalificerad yrkesutbildning som stödpedagog, aktiveringspedagog, pedagogisk vägledare eller liknande. Högskoleutbildning om minst 60 högskolepoäng inom funktionshinderområdet, så som socialpedagogik, specialpedagogik, fritidspedagogik, beteendevetenskap eller liknande. Egenskaper som värdesätts för tjänsten är att du är flexibel, trygg och har självinsikt. Du ska ha god samarbetsförmåga, kunna lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Det är även ett plus om du är kreativ och kan komma med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Krav för tjänsterna är att du är väl förtrogen med LSS-lagstiftningen, har kunskap kring arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt social dokumentation. Meriterande är kunskap och erfarenhet av lågaffektivt förhållningssätt, tydliggörande pedagogik, motiverande samtal samt arbete med schemaläggning, Treserva och Time Care. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Ale
Anställning
Deltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Mejla eller ring Anna Karlsson Arndt, 0303-33 02 40

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

Ale kommun med 29 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Din placering kommer vara på Fyrklövergatans servicebostad i Nödinge. Boendet verkställer fem beslut på bostad med särskild service enligt LSS samt ett beslut på boendestöd enligt SoL. Fyrklövergatan är en av två utvalda enheter inom Funktionshinder som ingå i kommunens projekt "Heltid för alla" under perioden januari till augusti 2017. Det möjliggör för alla som vill arbeta heltid att göra det. Då kan det också bli aktuellt att utföra del av sin arbetstid på annan enhet.

Hemsida
http://ale.se/