Stödassistent, Krokstorps LSS-boende

Om jobbet

Att arbeta som stödassistent i vår verksamhet innebär att arbeta med motivationsarbete utifrån metoden lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att genomförandeplaner, metodplaner och uppföljningar görs. I tjänsten ingår även samverkan med både externa och interna kontakter såsom anhöriga, god man, daglig verksamhet och kommunsköterska. Arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg.

Kvalifikationer
Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete. Vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen "funktionsnedsättning" eller likvärdigt. Egenskaper som värdesätts för tjänsten är att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga till samverkan samt till att skapa goda relationer och ett respektfullt förhållningssätt för den enskildes integritet och medbestämmande. Du bör ha ett stort tålamod och klara situationsanpassat arbete samt att skilja på det personliga och professionella i relationen. Du har också förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av att jobba inom funktionshinderområdet är meriterande. Ett krav är att du har arbetat med personer som har autism. Du bör tycka om att ta ansvar, vara kreativ, flexibel, trygg, utåtriktad och intresserad av verksamhetsutveckling.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Ann Johansson, 0303-33 01 80

Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om arbetsplatsen

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Vill du vara med i ett spännande utvecklingsarbete och skapa världens bästa boende? Då är vi något för dig! Krokstorp är ett boende för personer med autism och utvecklingsstörning. Boendet är fördelat på två hus med fem boende i varje hus.

Hemsida
http://ale.se/