Socialsekreterare

Om jobbet

Vi söker en socialsekreterare till vår barn- och unga enhet. Arbetsuppgifterna består av att utreda och följa upp insatser kring barn och unga. Tjänsten innebär utredningsarbete/myndighetsutövning och psykosocialt behandlingsarbete utifrån lagarna SoL och LVU gällande barn 0-21 år. I din roll utgår du från ett systemiskt förhållningssätt och det kan förekomma handläggning av ensamkommande flyktingbarn. Handläggning sker utifrån BBIC-dokument i verksamhetssystemet Treserva och du fattar beslut i enlighet med gällande lagstiftning, riktlinjer och delegation. Dokumentation är en viktig del av arbetet. Du samverkar kontinuerligt med barn och ungas öppenvårdsenhet, HVB som bedrivs i kommunens regi, skola, BVC, polis, tandhälsan m.fl. och är kontaktperson ut mot skola samt samarbetar med de övriga inom enheten med att planera arbetet kring barn och unga vilket inkluderar ärendediskussion i reflekterande team. I Ulricehamn har vi under det senaste året satsat på att utveckla myndighetsutövningen för barn och unga. En tydligare struktur med fokus på rättssäkerhet och en nära arbetsledning är i fokus. Barn och ungdomsenheten består av 4 socialsekreterare, 1 familjehemssekreterare, 1 barnsekreterare, 2 familjerättssekreterare, 2 socialsekreterare för ensamkommande, samt fältsekreterare, socionom på familjecentralen och en assistent. Enheten leds av enhetschef. Du erhåller kontinuerligt stöd och metodhandledning av närmsta enhetschef.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på socialkontor och av myndighetsarbete med barn, unga och familj. Det är önskvärt att du har goda datakunskaper samt kännedom om systemteori. Du ska ha ett professionellt förhållningssätt där du med ditt goda omdöme visar respekt och empati för de barn, unga och familjer som vi möter i vårt arbete. Du har god samarbetsförmåga och flexibilitet, och du är stresstålig och kan arbeta självständigt. Du är vidare lyhörd och positiv till samverkan med andra parter. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Jobbfakta
Ort
Ulricehamn
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Katarina Rademacher, 0766-435664

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 nov

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23200 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! IFO (Individ- och familjeomsorg) ansvarar för följande fem verksamheter; Stöd till barn, ungdomar och deras familjer, Stöd till vuxna, Försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd och Handläggning enligt SoL och LSS med inriktning mot äldreomsorg och verksamhet funktionsnedsättning samt Arbetsmarknadsinsatser och mottagande av nyanlända.