Socialsekreterare, Familjestöd

Om jobbet

Du kommer att arbeta med barn/ unga och deras föräldrar genom att bedriva utrednings- och förändringsarbete som ger beslutsunderlag för insatser enligt SoL och LVU. Arbetet innebär också att du samverkar både med interna och externa samarbetspartners såsom BUP, polis, skolor etc. Vi har dessutom ett nära samarbete med vår välutvecklade öppenvård som tillsammans med socialsekreterare och familj utformar insatser för att bäst möta behoven. Du får tillgång till metodstöd via 1:e socialsekreterare och du erhåller även extern handledning. Som nyexaminerad får du också tillgång till specifikt riktad yrkeshandledning för nya i yrket. Denna sker genom en kompetenssatsning från Fyrbodal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller socialpedagog. Du har god organisatorisk förmåga och kan uttrycka dig väl och nyanserat i tal och skrift. Erfarenhet av myndighetsutövning samt fördjupade kunskaper om barn och ungdomars utveckling är meriterande. Viktiga personliga egenskaper är samarbetsförmåga, förmåga att prioritera, förmåga att arbeta självständigt. Du ska vara flexibel, ha förmåga att lyssna och att se saker ur flera perspektiv. Du ska ha mod och förmåga att skapa relationer med de familjer vi arbetar med. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hör gärna av dig om du har frågor och välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. B-körkort är ett krav.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du under fliken lediga jobb i kommunen på vår hemsida vanersborg.se/jobb. Kommunen arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten. Vi erbjuder också olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid. För att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar använder vi en elektronisk ansökningsblankett. Vi välkomnar att du lämnar din ansökan genom att fylla i formuläret så noggrant som möjligt. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Vänersborg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Susan Gren, 0521-72 19 78

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

Vill du bli en av oss? Vi söker nu en socialsekreterare till utredningsgruppen inom Barn och Unga på Familjestöd. Vi är i dag 11 stycken socialsekreterare i Barn och Unga gruppen och utökar nu med ytterligare en tjänst. På sektionen använder vi oss av regelbunden ärendetyngdsmätning där ambitionen är att arbetsmängden ska vara rimlig och utefter erfarenhet. Vi jobbar nära varandra, är prestigelösa och vi är ett glatt gäng som är delaktiga i utvecklingsarbetet på vår arbetsplats. Gruppen leds i det dagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Utöver en fantastisk arbetsgrupp erbjuder vi dig kompetensutveckling, handledning, flextid samt Sveriges bästa Personalklubb!