Skolsköterska, Elevhälsan

Om jobbet

Vi söker dig som har ett stort intresse för skolans uppdrag och som vill vara med och bidra till att skolan når alla elever utifrån elevens individuella behov. Du har social säkerhet och har lätt för att samarbeta, du är lyhörd, målinriktad och ansvarstagande samt förfogar över strategier för att hantera en arbetsdag fylld av utmaningar och komplexa uppdrag. Som skolsköterska ingår du i skolans elevhälsoteam i nära samarbete med rektor, skolkurator, skolpsykolog och specialpedagog. Med erfarenhet av elevsocialt arbete och förmåga att bygga långvariga relationer blir du en viktig kugge i hälsoarbetet tillsammans med elever, föräldrar, pedagoger och kollegorna i elevhälsan. Samverkan internt och även externt är viktiga delar i ditt arbete. Dokumentation sker i journalprogrammet PMO och du bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler.

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom Öppen hälso- och sjukvård, Hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller Skolsköterskeprogrammet. Du - har erfarenhet av uppdraget som skolsköterska, - har stort intresse av att arbeta utifrån de uppdrag som skolan har, - är nyfiken på och intresserad av utvecklingsarbete utifrån skolsköterskans roll i elevhälsans uppdrag avseende främjande, förebyggande och tidiga insatser i skolan, - har mycket god samarbetsförmåga och förmåga att bygga trygga relationer med barn/elever, föräldrar och kollegor inom olika professioner, - är trygg i att arbeta självständigt, - är van att uttrycka dig i tal och skrift på ett professionellt sätt.

Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Jobbfakta
Ort
Ale
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Sjuksköterska
Kontakt

Ring Linda Hoffberg, 0723-50 61 99

Publicerad

31 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om arbetsplatsen

Ale kommun med knappt 29 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 medarbetare som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Vi vet att barn och elever i Ale vill nå så långt som möjligt. Därför tar vi vårt uppdrag att möta dem där de befinner sig och ger dem verktygen för att komma vidare på blodigaste allvar. Nu har vi samlat enheterna elevhälsa, särskola, gymnasium, modersmål och Komvux inom ett eget verksamhetsområde för att få ökad kraft i arbetet. I Ale jobbar kommunens skolsköterskor, skolpsykologer, skolkuratorer och skolläkare tillsammans med skolans personal för att ge barn och elever likvärdiga förutsättningar för trygghet, hälsa och lärande. Skolans fokus är att alla elever ska få lust att lära och vårt uppdrag är att stödja skolor och förskolor i att ge eleverna en stabil grund för lärande. Elevhälsan är dessutom en resurs i utvecklingsfrågor och för samordning av de olika uppdragen. Elevhälsan består av 25 medarbetare som utgör en tvärprofessionell grupp som i första hand har ett hälsofrämjande och förebyggande uppdrag för kommunens elever. Efter lång och trogen tjänst har vår skolsköterska på Bohusskolan gått i pension. Bohusskolan är en trygg, välfungerande f-9-skola med ungefär 450 elever. Elevernas kunskaper och trygghet står i fokus. Elevhälsans team arbetar nära arbetslagen och är en viktig del i arbetet med stöd och anpassningar för eleven. Vi söker nu en skolsköterska, med stort intresse för att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, som ska ingå i Bohusskolans elevhälsoteam.

Hemsida
http://ale.se/