Samhällsskyddschef

Om jobbet

Organisationen du kommer till är utvecklingsorienterad där det personliga ansvarstagandet står högt i kurs. Du kommer att få stor frihet att utforma uppdraget utifrån de ramar som anges i handlingsprogram och verksamhetsplaner. Som en av medlemmarna i ledningsgrupp kommer du dessutom att vara aktiv i förbundets styrande processer där din kreativitet och kvalitetskänsla kommer till sin rätt. Uppdraget innebär en variation av arbetsuppgifter där det skapas möjligheter att få vara en viktig del i pågående samhällsutveckling, såväl lokalt som regionalt. I uppdraget ingår också ansvar för krisberedskapssamordnare samt övergripande ansvar för förbundets förebyggande information och externa utbildning.

Kvalifikationer
Din bakgrund är att du har brandingenjörsutbildning eller annan för uppdraget relevant utbildning och erfarenhet med en formell och reell kompetens för att kunna driva processer och utveckling gällande tillsyn och brandskyddskontroll enligt LSO/LBE. I svåra myndighetsärenden bidrar du med spetskompetens. Som person är du utåtriktad med stort intresse för samverkan och mänskliga möten. Samhällsskyddschefen leder avdelningens anställda på ett utvecklande och inspirerande sätt för att skapa ett sammansvetsat team trots varierande uppgifter för avdelningens anställda.

I Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Börje Lindgren, 0322-616168

Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om arbetsplatsen

Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten i Alingsås och Vårgårda kommuner. Båda kommunerna är tillväxtkommuner med pågående utbyggnad av infrastruktur, verksamhetsområden samt bostäder. Medlemskommunerna har förutom tätorterna med bra service och handelsutbud en levande landsbygd med bra pendlingsmöjligheter till Göteborgsregionen. Som anställd i förbundet har du möjlighet att efter överenskommelse arbeta viss tid från hemmet och personligt anpassa dina arbetstider eftersom flextidsavtal och semesterdagsväxling tillämpas. För att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv erbjuds det två friskvårdstimmar per vecka.