Saferoad söker en junior CAD ritare/ konstruktör till Viared i Borås!

Om jobbet

Vill du vara med och skapa vår framtida infrastruktur och bidra till ökad trafiksäkerhet? Har du dessutom ett intresse av att rita/ konstruktion och letar efter ditt första eller andra jobb inom yrket? Söker du ett flexibelt arbete i en kundorienterad rolli Viared, Borås? Har du även med dig ett 3D CAD verktyg och vill utvecklas inom ett spännande företag? Då ska du söka tjänsten som ritare/ konstruktör hos Saferoad Birsta. Saferoads vision är att göra livet på vägarna säkrare, där du kommer vara en viktig nyckelperson.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Saferoad Birstas räkning en ritare/ konstruktör. Saferoad Birsta AB tillverkar och säljer väg-och broräcken samt utför kringtänster för dessa produkter såsom montering och projektledning. Huvudkontor och tillverkning finns i Sundsvall men lokala försäljningskontor i Arboga och Borås. Företaget grundades 1961, har idag 90 anställda och ingår sedan 2007 i Saferoadkoncernen med 2500 anställda i 21 länder. I din roll som projektör kommer du själv att välja vilket kontor du vill utgå från (Sundsvall, Arboga, Borås eller Stockholm). För att lyckas i rollen kommer du få ett par veckors introduktion på huvudkontoret i Sundsvall. Då kunderna finns runtom i Sverige kan det förekomma 1 2 resor per månad.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör kommer du få en viktig roll hos Saferoad Birsta. Ditt arbete är omväxlande och utvecklande då du är med och ser helheten i projekten. Du kommer vara med vid tidiga utredningar och förstudier till mer kompletta handlingar för väg- och broprojekt.

Du kommer till exempel att:
 • Rita och konstruera
 • Göra räckeslösningar med utgångspunkt för branschens standarder och krav samt Saferoad Birstas produktsortiment
 • Ha ett nära samarbete med projektingenjörerna/ projektledare för att hitta den bästa lösningen för kunden.
 • Samarbete med egna montageledare och montörer på byggarbetsplatsen
 • Vara ett support produktutvecklingsavdelningen.
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för konstruktion och söker sig till en roll med helhetsansvar. Vi tror att du som söker nyligen har avslutat sin examen och vill vara med och utvecklas i en omväxlande roll.

Vi söker dig som
 • Har nyligen tagit ut din examen inom väg och vatten, bygg, mekanik eller liknande
 • Är flytande i engelska i tal och skrift
 • Behärskar ett 3D CAD verktyg
 • Körkort B, då resor i tjänsten kan förekomma
Det är meriterande om du:

* Tidigare arbetat i projekt

Som person har du lätt för att samarbeta och har god social och kommunikativ förmåga, då du kommer ha löpande kontakt med kontakter såväl som internt och externt. Du kommer att vara med och utveckla verksamheten vilket innebär att nytänkande och kreativitet är egenskaper vi värderar högt. Vidare är du ansvarsfull då du har mycket kundkontakt där det är viktigt att du är professionell i din roll. Avslutningsvis söker vi dig som är trygg i dina kunskaper samtidigt som du är ödmjuk.

Övrig information

Om du av någon anledning har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom
 • Start: December
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Borås, Sundsvall, Arboga eller Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Borås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om företaget

Redan när företaget bildades år 1961 av bröderna Erik och Nils Larsson, lades grunden för deras sätt att arbeta idag. Nu som då gäller det inte bara att leverera felfria produkter, utan också att de levereras i rätt tid. Med detta som ledstjärna fortsätter de att utveckla företaget. Med deras 55 år långa erfarenhet av produktion och projektledning är deras ambition att tillhöra framtidens leverantörer. De tillverkar och säljer väg- och broräcken samt rörupphängningar enligt SSG-standard. De tillhandahåller även kringtjänster för dessa produkter (montering, projektledning, mm.). Deras tillverkning och huvudkontor finns i Sundsvall. Lokala försäljningskontor finns i Arboga (Region Mitt) och Borås (Region Syd). Lager av färdiga produkter finns i Sundsvall och Borås. [Saferoad Birsta](länk till företags hemsida