Om jobbet

Som rektor ingår du i verksamhetens ledningsgrupp med ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete baserat på forskning och vetenskapliga grunder och arbetar utefter gällande lagar och förordningar som styr skolan. Du kommer att vara strategisk och operativ ledare för verksamheten som stäcker sig från förskoleklass till årskurs 6 samt fritidsverksamhet. Du arbetar med att utveckla verksamheten och för att skapa tydliga förutsättningar för ett effektivt och kvalitativt arbete inom skolan för att öka måluppfyllelse i samtliga ämnen för eleverna på skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning. Statlig rektorsutbildning är meriterande. För tjänsten som rektor behöver du ha erfarenhet från skolans verksamhet. Vi ser gärna att du även har arbetslivserfarenhet från en ledande position. Genom din utbildning och erfarenhet har du god pedagogisk insikt och är väl förtrogen med skolans uppdrag och styrdokument. Det är önskvärt att du har goda kunskaper om lagar och avtal. Du är en tydlig ledare som har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. I utvecklingsarbetet har du en god förmåga att tillvarata medarbetares kompetens och engagemang. Du är strategisk, van vid att fatta beslut och tar ett tydligt arbetsgivaransvar. Du har en god ekonomisk medvetenhet och förmåga att marknadsföra och kommunicera skolans budskap, såväl internt som externt. Att formulera dig i tal och skrift behärskar du väl. I ditt arbete är strukturerad, flexibel och har förmåga att samarbeta med ledningsgrupp. För att du ska trivas hos oss och lyckas i ditt uppdrag behöver du ha ett stort intresse för elevers olika förutsättningar och arbeta lösningsfokuserat för att tillgodose deras individuella behov. B-körkort är ett krav.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Elisabeth Johansson, 0321-595302

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i tre verksamhetsområden: verksamhet förskola och barn & elevhälsa, verksamhet grundskola och verksamhet Tingsholm. Det finns nitton förskolor, pedagogisk omsorg, elva grundskolor årskurs 1-6, två årskurs 7-9 skolor samt ett gymnasium med vuxenutbildning, särskola. Det finns även totalt sju skolexpeditioner med administrativt stöd. Hökerums skola är en skola med cirka 255 elever, från förskoleklass till årskurs 6 samt fritidsverksamhet. Hit söker vi nu en rektor med stort intresse för elevers utveckling och att leda verksamheten!