Project Engineer Leader för projektanställning inom Automotive sökes!

Om jobbet

Har du en ingenjörsexamen och trivs i en dynamisk arbetsmiljö där utveckling och problemlösning varvas med kundkontakt? Har du dessutom en ingenjörsexamen och drömmer om att arbeta för utvecklingen av säkerhet inom fordonsindustrin? Då har vi jobbet för dig som Project Engineer Leader! Sök redan i dag då start är omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en Project Engineer Leader till avdelningen Seatbelt inför ett projekt. Som Project Engineer Leader kommer du att ingå i ett dedikerat team med ansvar för säkerhetsbälten i personbilar. Vår kund är världsledande inom bilsäkerhet och finns representerade i över 27 länder med totalt över 60 000 medarbetare. Tjänsten är perfekt för dig som läst en ingenjörsutbildning, redo för ditt första kliv in i arbetslivet där ditt arbete resulterar i att rädda liv! Kundens huvudkontor ligger i Vårgårda vilket också är där du utgår ifrån.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Tjänsten avser en projektanställning på 3 månader med chans till förlängning.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som Project Engineer Leader kommer du att arbeta i en koordinerande roll. Din uppgift, ur ett tekniskt perspektiv, att koordinera tekniska leverabler i kundprojekt och säkerställa att Autoliv uppfyller den kravspecifikation som kunder ställt, framförallt på systemnivå. Du kommer att vara delaktig i lanseringsfasen av prototyper och ansvara för koordineringen av leveranser. Du kommer att arbeta med företagets kunder och även ansvara för den direkta dialogen med deras kontaktperson. De tekniska leverablerna kan vara exempelvis provning, konstruktion, ritningar, tekniskdokumentation och leverans av prototyper till kund.

I rollen kommer du bland annat att;
 • Kommunicera till alla berörda parter i projektet så att samtliga förstår kundens krav till fullo och agerar därefter
 • Verka som teknisk expert gentemot kund och vara kontaktpersonen externt
 • Ansvara, koordinera och leda kundprojekt och leverans utifrån satta leveransdatum
Vi söker dig som
 • Upp till tre år gammal ingenjörsexamen inom maskinteknik, mekatronik alternativt industriell ekonomi eller motsvarande och har en god teknisk förståelse
 • Intresse av, och god förmåga, att arbeta med kundkontakter
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då du kommer hantera kundkontakten både internt och externt
 • Meriterande om du har erfarenhet av projektledning, gärna inom fordonsbranschen men inget krav för att söka tjänsten
 • Kan starta omgående
Som person är du driftig och har en förmåga att leda och slutföra projekt samt prioritera din dag och därmed hålla uppsatta deadlines. Vidare är du kommunikativ och hanterar kundkontakter på ett föredömligt sätt där din samarbetsförmåga är avgörande. Du trivs i en projektledande roll och har en god struktur med förmågan att samordna flera pågående delprocesser samtidigt. Vidare ser vi att du som söker trivs i en dynamisk, projektbaserad arbetsmiljö då rollen ibland innebär hög arbetsbelastning. Du behöver alltså besitta förmågan att snabbt kunna växla mellan att se problem ur helhetsperspektiv och gå ner på detaljnivå.

Övrig information
 • START: Omgående
 • OMFATTNING: Heltid, 3 månaders projektanställning, chans till förlängning
 • PLACERING: Vårgårda
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln med annonsid i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
 • SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Vårgårda
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 jan

Om företaget

Vår kund ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar företagets produkter 30 000 liv och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Kunden erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. Kunden utvecklar airbags, bältessystem, inflators och specialprodukter. De har dessutom unika testmöjligheter med flera krockbanor.