Planarkitekt

Om jobbet

Alingsås största samhällsbyggnadsprojekt någonsin! Vill du vara med? Vi söker en eller flera projektledande planarkitekter! Som planarkitekt är du projektledare för de planer och program som du handlägger. Det är ett mångsidigt, ansvarsfullt och händelserikt arbete där du för planprocessen framåt enligt tidplan och budget. Vi börjar nu erbjuda en möjlighet till ökad byggherremedverkan i detaljplaner. Det ställer krav på ett tydligare projektledarskap. Vi jobbar just nu med vårt största projekt någonsin! Verksamhetsområdet Lyckan som ligger mitt i staden, mellan Västra stambanan och E20, skall utvecklas till en spännande blandstad. Vi är nu i ett planprogramskede som skall visa fördelar resp. nackdelar med att däcka över E20 i förhållande till om man inte däckar över. Därefter följer arbete med ett stort antal detaljplaner. Samtidigt genomförs en stor satsning inom kontorets verksamhet med att ta fram nya digitala plattformar för att smidigare tillhandahålla information åt medborgare och exploatörer. Även internt inom kontoret genomförs digitaliseringsprojekt för att ligga i framkant. Tex jobbar vi med en helt digital ÖP. Vi ställer krav på dig att du har en hög grad av självständighet i ditt arbete och insikt om din professionella roll i en politiskt styrd organisation. Du kommer att arbeta självständigt och samarbeta med övriga på kontoret och de andra förvaltningarna.

Kvalifikationer
Du har examen som arkitekt, planeringsarkitekt eller likvärdig utbildning, har gärna flera års yrkeserfarenhet av detaljplanering och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga att illustrera idéer och koncept, liksom goda kunskaper i den lagstiftning som reglerar planeringen. Vi förutsätter att du är van att arbeta i AutoCad samt Adobe programmen. Om du har arbetat med Cityplanner eller liknande 3D program ser vi det som meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då arbetet innebär samarbete med kollegor, kontakt med politiker, företagare och allmänhet. Du är strukturerad och noggrann och har förmågan att se saker ur olika perspektiv.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde. I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Alingsås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Arkitekt
Kontakt

Ring Birgitta Wiktorson Ekman, 0322-61 68 87

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 jan

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.