Miljöskyddsinspektör

Om jobbet

Vi söker nu en erfaren inspektör till vår avdelning miljö och vatten. Tjänsten är som en av sex medarbetare på kontorets miljöskyddsteam. Arbetsuppgifterna innebär att planera och genomföra tillsyn enligt miljöbalken. Du kommer att arbeta med tillsyn av miljöfarlig verksamhet, köldmedier och avfallsfrågor. Även andra områden kan förekomma och kan ev anpassas efter din erfarenhet. Du kommer ingå i ett team med erfarna och engagerade kollegor som arbetar tillsammans för att uppnå våra mål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning och hur en tillsynsmyndighet fungerar. Vi vill att du har arbetslivserfarenhet som miljöinspektör till exempel inom avfall och eller industritillsyn. Även annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet kan vara meriterande. Vi söker dig som har helhetssyn, är nyfiken, resultatinriktad och strukturerad. Du vill bidra till teamets gemensamma resultat och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har ett trevligt och professionellt bemötande. God IT-vana är ett krav liksom körkort.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde. I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Alingsås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Kontakt

Mejla eller ring Maria Jacobsson, 0322-617252

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 nov

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - "Lights in Alingsås". Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm. Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Alingsås miljöskyddskontor består av drygt 27 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig miljöskyddsnämnd. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där förebyggande arbete ihop med prövning och tillsyn står i fokus.