Miljöskyddsinspektör

Om jobbet

Tjänsten är som en av tre medarbetare i kontorets hälsoskyddsteam. Arbetsuppgifterna innebär att planera och genomföra tillsyn enligt miljöbalken samt ta beslut när så behövs. Du kommer att arbeta med klagomål och anmälningsärenden kopplade till hälsoskydd. I tjänsten ingår också tillsyn av strandskydd och du kommer att vara delaktig i kommunens planprocess. Allt detta i ett team med erfarna och engagerade kollegor som arbetar tillsammans.

Kvalifikationer
Du som har högskoleutbildning inom området är lämplig för tjänsten. Vi förväntar oss att du: * har god kunskap om och erfarenhet av arbetsområdet och miljöbalken, * trivs med att ingå i ett arbetslag men också har förmåga att arbeta självständigt, * är utåtriktad, positiv och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket, * har lätt för att samarbeta men kan även markera myndighetsrollen, * har B-körkort. Flera års erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken är meriterande. Vi efterfrågar en person som vill bidra till teamets gemensamma resultat. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde. I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Alingsås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Energi & Miljö
Kontakt

Mejla eller ring Caroline Hagström, 0322-617252

Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - "Lights in Alingsås". Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm. Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Alingsås miljöskyddskontor består av drygt 27 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig miljöskyddsnämnd. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där förebyggande arbete ihop med prövning och tillsyn står i fokus. Vi söker nu en ny kollega till vårt hälsoskyddsteam.