Lärare till grundsärskolan

Om jobbet

Ditt uppdrag är att undervisa elever som går i grundsärskolan och läser enligt träningsskolans ämnesområden där du i undervisningen skapar möjligheter till sinnesupplevelser som kan locka eleven till att utforska, bli nyfiken och vara delaktig med hela kroppen. Arbetet bygger till stor del på kommunikation och samspel och det ingår även uppgifter i den dagliga omvårdnaden av eleverna. Din nuvarande placering är på Ulrikaskolan, Eken 1 där gruppen idag består av fem elever.

Kvalifikationer
Du har en förskollärarexamen alternativt specialpedagog/speciallärarexamen med specialisering mot utvecklingsstörning. Du har erfarenhet från arbete inom antingen grundsärskola, förskola, funktionsnedsättning eller sjukhusskola. Erfarenhet från arbete som undersköterska är önskvärt. Vi ser gärna att du har kunskap om alternativ kompletterande kommunikation (AKK). Som person har du god förståelse för inlärningsprocessen hos barn i yngre åldrar och har förmåga att se varje elevs individuella behov. Du är kommunikativ, mycket lyhörd, trygg och har ett lugnt förhållningssätt. Vidare är du bra på att planera och strukturera och arbetar med ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. B-körkort är önskvärt.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Jobbfakta
Ort
Ulricehamn
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Ring Facklig företrädare nås via kommunens växel, 0321-595000

Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 okt

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i tre verksamhetsområden: verksamhet förskola - åk 6, verksamhet åk 7-9 och Tingsholm samt verksamhet barn- och elevhälsa. Det finns nitton förskolor, pedagogisk omsorg, elva grundskolor årskurs 1-6, två årskurs 7-9 skolor samt ett gymnasium med vuxenutbildning, särskola. Det finns även totalt sju skolexpeditioner med administrativt stöd.