Lärare inom Timmele skolområde

Om jobbet

Uppdrag som grundskolelärare i åk 1-3 eller 4-6 inom Timmele skolområde. Du planerar, genomför och följer upp din undervisning med den enskilda eleven i centrum och du arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero. I din roll som lärare leder och stimulerar du elever i sitt lärande och sin personliga utveckling på ett konstruktivt och inspirerande vis utifrån deras egna förutsättningar. Tillsammans med arbetslaget ansvarar, planerar och genomför du det pedagogiska arbetet på skolan. Du deltar aktivt i skolans arbetslags- och förbättringsarbete samt bidrar i ditt arbete mot att uppfylla skolans mål, uppdrag och prioriterade områden. I Timmele skolområde fokuserar vi på bra samarbete, goda relationer och lärande i alla dess former. Det är viktigt för oss att värna om ett gott arbetsklimat och en god arbetsmiljö. Här finns en bred pedagogisk kompetens och verksamhet som stimulerar och respekterar alla elevers rätt till en god lärmiljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad grundskollärare med behörighet att undervisa i åk 1-3 eller 4-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i musik, bild, idrott, hem- och konsumentkunskap eller specialpedagogik. Vi ser gärna att du har kunskap om tidig läsinlärning. Vidare har du kunskap om skolans styrdokument och kan omsätta dessa i det vardagliga arbetet och för utveckling av verksamheten. Du behöver även ha grundläggande IT-kompetens. I din roll som lärare vill du arbeta för en lärmiljö som är inspirerande och stimulerande för barnen. Du har ett genuint intresse för barns lärande och utveckling, är flexibel, vågar prova nya arbetssätt och har god förmåga att samarbeta med såväl kollegor som föräldrar och ledning. Du som söker är en positiv person som ser möjligheter och bidrar till utveckling i arbetslaget och i skolan. Tidigare arbetslivserfarenhet som lärare är meriterande.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Jobbfakta
Ort
Ulricehamn
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Ring Magdalena Klippinge, 0766435534

Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 dec

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i tre verksamhetsområden: verksamhet förskola - åk 6, verksamhet åk 7-9 och Tingsholm samt verksamhet barn- och elevhälsa. Det finns nitton förskolor, pedagogisk omsorg, elva grundskolor årskurs 1-6, två årskurs 7-9 skolor samt ett gymnasium med vuxenutbildning, särskola. Det finns även totalt sju skolexpeditioner med administrativt stöd. Timmele skolområde strävar efter att ge kunskap, glädje och gemenskap i skolorna. Skolområdet omfattar skolorna i Timmele, Hössna, Blidsberg och Dalum. Nu söker vi tre lärare inom vårt skolområde!