Lärare i tyska och svenska

Om jobbet

Uppdrag som lärare i ämnena tyska och svenska för elever i årskurs 7, 8 och 9. Du planerar och håller undervisning i klass samt anpassar undervisningen för enskilda elever. Du kommer även att vara klassföreståndare för en klass i årskurs 8. Tillsammans med dina lärarkollegor samarbetar du i upplägg av undervisning samt för andra arbetsuppgifter som ingår i verksamheten. Som lärare arbetar du utefter gällande lagar och förordningar som styr grundskolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig med utbildning som lärare i grundskolans senare år samt behörighet i tyska och svenska. Har du tidigare arbetslivserfarenhet som undervisande lärare ser vi det som meriterande. I din roll behöver du ha en god digital kompetens. Du ska också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person har du lätt för att anpassa dig till nya situationer och ser möjligheter i förändringar. Du är positiv och förblir motiverad och effektiv även vid tillfälliga motgångar, och ger inte upp innan projekt är avslutade eller resultat är uppnått. Du är vidare utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang som du visar genom din skicklighet att skapa och underhålla relationer gentemot såväl kollegor som elever. Vi kommer i den här rekryteringen att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning, detta enligt lagen om registerkontroll inom förskoleverksamhet, skola och barnomsorg (SFS 2000:873). Vi ser gärna att du bifogar examensbevis i din ansökan. Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Anställning sker med hänsyn till att erforderliga beslut tagits. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Ellinor Magnusson, 0321-595366

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i tre verksamhetsområden: verksamhet förskola - åk 6, verksamhet åk 7-9 och Tingsholm samt verksamhet barn-och elevhälsa. I kommunen finns det två skolor för elever åk 7-9: Ätradalsskolan i Timmele och Stenbocksskolan i Ulricehamn. Stenbocksskolan har ca 600 elever i årskurs 7, 8 och 9, och här arbetar ca 70 anställda. Nu söker vi en lärare i tyska och svenska med uppdrag som klassföreståndare till Stenbocksskolan.