Lärare i särskild undervisningsgrupp

Om jobbet

Uppdrag som lärare för elever i årskurs 7, 8 och 9 i särskild undervisningsgrupp. Du planerar och håller undervisning i gruppen samt anpassar undervisningen för enskilda elever. Tillsammans med dina lärarkollegor samarbetar du i upplägg av undervisning samt för andra arbetsuppgifter som ingår i verksamheten. Som lärare arbetar du utefter gällande lagar och förordningar som styr grundskolan. På Ätradalsskolan är 1-1 dator en del av arbetsmetodiken och vi använder oss av Bedömning för lärande, BFL, som verktyg för att utveckla skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig med utbildning som lärare i grundskolans senare år. Har du tidigare arbetslivserfarenhet som undervisande lärare eller av annat arbete där du mött barn och ungdomar med särskilda behov ser vi det som meriterande. I din roll som lärare behöver du ha god kunskap om LGR 11. I ditt arbete visar du på en god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har vidare en god förmåga att arbeta ämnesövergripande. För dig är det elevernas utveckling och måluppfyllelse samt att kunna möta varje enskild elevs särskilda behov det som driver och engagerar dig i ditt arbete. Både som person och i din roll som lärare är du lugn, trygg och stabil. Du har förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och på det professionella.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Jobbfakta
Ort
Ulricehamn
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Ring Lars Sandén, 0321-595522

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i tre verksamhetsområden: verksamhet förskola - åk 6, verksamhet åk 7-9 och Tingsholm samt verksamhet barn-och elevhälsa. I kommunen finns det två skolor för elever åk 7-9: Stenbocksskolan i Ulricehamn och Ätradalsskolan i Timmele. På Ätradalsskolan går cirka 220 elever, från årskurs sju till nio. Ätradalsskolan är en mindre, trevlig och gemytlig skola under ständig utveckling. Nu söker vi en lärarkollega för arbete i särskild undervisningsgrupp som delar vårt mål att ge eleverna goda kunskaper, gott självförtroende och en positiv framtidstro.