Kvalitets- och miljöansvarig

Om jobbet

Tjänsten är på 100% och ersätter vår nuvarande kvalitets och miljöansvarig som går vidare till nya arbetsuppgifter.

Vi söker en erfaren kvalitets- och miljöansvarig medarbetare till våra anläggningar i Mullsjö och Ulricehamn. I denna roll blir du vår expert inom området och du följer utvecklingen inom kvalitets- och miljöfrågor. Du får stora möjligheter att påverka verksamheten då du ingår i ledningsgruppen. Du kommer att arbeta både i Mullsjö och i Ulricehamn.

Utifrån företagets kvalitetspolicy bidrar du med att utveckla ledningsystem och processer, standarder och rutiner samt säkerställa att de implementeras och följs. Du identifierar fel och brister och är den som driver arbetet med ständiga förbättringsåtgärder. Du hanterar kundavvikelser och reklamationer och ansvarar för kommunikation gällande kvalitets- och miljörelaterade frågor. Det ligger på ditt ansvar att intern- och externrevisioner följs upp och åtgärdas. Andra exempel på arbetsuppgifter:

Ansvarig för uppföljning av och efterlevnad av lagar och andra regler/krav för inre och yttre miljö

Riskidentifiering, miljö och kvalitet.

Följa och initiera åtgärder för interna avvikelser

Ansvara för produktverifiering inklusive FMEA, PPAP kontrollplaner, instruktioner

Ansvarig för CSR frågor

Kvalifikationer

Vi söker dig med teknisk högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Vi ser att du har grundläggande kunskaper i lagar, avtal och förordningar inom miljöområdet samt kunskap om gällande kvalitets- och miljöstandarder. Du är van vid att arbeta i administrativa datasystem och behärskar god engelska i tal och skrift. Vidare har du några års erfarenhet från industrin. Erfarenhet från Automotive och/eller mer kvalificerat miljöarbete är meriterande.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tomas Karlsson på tel nr 0392-37798.
Din ansökan vill vi ha på mail tomas.karlsson@engtex.se senast den 11 november. Vi kommer att behandla ansökningar löpande under ansökningstiden.
Jobbfakta
Ort
Ulricehamn
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Kontakt

Mejla eller ring Tomas Karlsson, 0392-377 98

Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 dec

Om företaget

Engtex AB utvecklar och tillverkar sedan många år tekniska textilier i Sverige. Omsättningen uppgår till ca 135 MSEK med en exportandel på ca 90 % och försäljningsvolymen uppgår till ca 2.600 ton.
Huvudkontor och fabrik ligger i Mullsjö, nordväst om Jönköping och en ny fabrik i Ulricehamn är under uppbyggnad som beräknas vara klar till sommaren 2017.
Verksamheten har idag ca 55 anställda. Engtex har de senaste åren haft en mycket positiv utveckling, vilket möjliggjort omfattande satsningar på utrustning och kompetens. Våra kunder representerar ett brett spektrum av industrier över hela världen. Läs mer på www.engtex.se


Hitta hit

Ulricehamn Visa på karta

Visa var