Jobba med barn- och unga som timavlönad ht 2016 - vt 2017

Om jobbet

Är du vår näste medarbetare? Vi söker dig som vill arbeta med barn och ungdomar och som kan vikariera för ordinarie personal vid planerad, såväl som akut frånvaro. I Alingsås kommun finns flera skolområden fördelade på åtta rektorsteam. Som timvikarie kan du komma att arbeta inom ett eller flera team och har då daglig kontakt med både barn och ungdomar, vårdnadshavare och kollegor. Som timvikarie hos oss kan vi erbjuda dig ett omväxlande och roligt arbete tillsammans med engagerade pedagoger och fantastiska barn och ungdomar i åldrarna 1-16 år. Att arbeta med barn- och ungdomar innebär mycket glädje, gemenskap, och ger dig nya perspektiv. Vi söker både dig som är utbildad barnskötare, fritidsledare, fritidspedagog, förskollärare, lärare eller elevassistenter och/eller dig som har en önskan om att under en period prova på att arbeta inom kommunen. Oavsett om du tänker dig ett arbete på heltid eller om du vill arbeta deltid, så har vi jobbet för dig. Du är viktig för oss. Vi vill att du själv skall kunna bestämma när och hur mycket du kan arbeta. Vi använder oss därför av ett bokningssystem där du själv visar när du vill kunna bli bokad. Sedan matchar vi vårt behov med dina önskemål om att jobba. Observera att vi inte tar in vikarier för att enbart arbeta under lov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för att jobba med barn- och unga. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet och kännedom om arbete inom barnomsorgen . Har du en pågående eller godkänd utbildning som barnskötare, förskollärare, fritidsledare eller motsvarande är detta mycket meriterande inför våra vikariat och fortsatt anställning i kommunen. Du tycker om att möta barn och ungdomar i olika åldrar, från olika bakgrunder och med olika behov. Då du har daglig kontakt med barn, elever, föräldrar och personal är det viktigt att du har en god social förmåga och kan kommunicera väl. Du ska ha ett gott bemötande, vara flexibel, ha lätt för att samarbeta och vara ansvarstagande. Vad händer när du skickat in din ansökan? Vid rekryterar löpande utifrån verksamhetens behov. Om du blir aktuell för intervju får du ett mail med information om hur du bokar in dig till ett intervjutillfälle. Blir du kallad till intervju, tag då med giltigt utdrag från belastningsregistret (original), samt examensbevis/betyg/tjänstgöringsintyg /tjänstgöringsbetyg, samt namn och telefonnummer till minst två referenser. Mer information hittar du på vår hemsida www.alingsas.se/jobb.

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Alingsås kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare: Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Alingsås
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
50
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Mikael Lindberg, 0322-61 60 00

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.