Jobba med äldre inom hemtjänst och äldreboende som timavlönad

Om jobbet

Är du vår näste medarbetare? Vi söker dig som vill arbeta med att ge stöd och service åt äldre och som kan vikariera för ordinarie personal vid planerad, såväl som akut frånvaro. Inom Alingsås kommun utförs hemtjänst samt omvårdnadsinsatser på äldreboendena i Sollebrunn, Hemsjö och i centrala Alingsås. Bjärkegården i Sollebrunn är beläget 3 mil från Trollhättan och Hemsjögården ligger i Ingared, ca 4 mil från Göteborg och 1,5 mil från Alingsås. Som timavlönad hos oss kan vi erbjuda dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att göra skillnad. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, natt och helg över årets alla dagar i såväl hemtjänst som på äldreboende. Du kommer att hjälpa människor med olika behov och förutsättningar att hantera sin vardag. Detta innebär att en arbetsdag inte är den andra lik och att arbetsuppgifterna varierar. Vi söker dig som är utbildad undersköterska och/eller dig som har en önskan om att under en period prova på att arbeta inom kommunen. Oavsett om du tänker dig ett arbete på heltid, eller om du vill arbeta deltid, så har vi jobbet för dig. Du är viktig för oss. Vi vill att du själv skall kunna bestämma när och hur mycket du kan arbeta. Vi använder oss därför av ett bokningssystem där du själv visar när du vill kunna bli bokad. Sedan matchar vi vårt behov med dina önskemål om att jobba.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för att jobba med omvårdnad och vill prova på arbetet inom hemtjänsten eller på något av våra äldreboenden. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet och kännedom om arbete inom äldreomsorg. Har du en omvårdnadsutbildning är detta mycket meriterande inför fortsatt anställning i kommunen. Du måste ha fyllt 18 år innan du kan börja arbeta hos oss. Om du går omvårdnadsprogrammet så är åldersgränsen 17 år. Som person är du positiv och har en god förmåga att möta människor i olika situationer. Det är viktigt att du tycker om människor och är lyhörd för andras behov och vilja. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha god datorvana då uppdraget kräver dokumentation och datorer används som ett arbetsredskap. Körkort är önskvärt, men inte ett krav. Mer information hittar du på vår hemsida www.alingsas.se/ledigajobb.

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare: Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Alingsås
Anställning
Heltid
Deltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
40
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Vård & Omsorg
Kontakt

Ring Mikael Lindberg, 0322-61 60 00

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om arbetsplatsen

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - "Lights in Alingsås". Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm. Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.