IT-lärare på Teknikprogrammets gymnasieingenjörsutbildning

Om jobbet

Alströmergymnasiet i Alingsås kommun är en stor gymnasieskola med ca 1100 elever fördelade på 12 nationella program, gymnasiesärskolan samt introduktionsprogrammen där också språkklasser för nyanlända elever ingår. Skolan är indelad i 5 sektorer och tillsammans är vi omkring 180 medarbetare. Vårt Teknikprogram är ett teknikcollege där stor vikt läggs på samarbete med arbetslivet. Höstterminen 2016 startade vi upp det fjärde året inom informationsteknik med utgång nätverksteknik. Det fjärde året är en praktisk fördjupningsutbildning i området nätverksteknik. Under första terminen läser eleverna kurser inom nätverksadministration, windowsadministration samt support, projekt och organisation. Under vårterminen läser eleverna fördjupningskurser i nätverksteknik och gör ett examensarbete. Alströmergymnasiet är en cisco-akademi och nätverkskurserna bedrivs således som cisco-kurser, där eleverna ges möjlighet till certifiering. I det fjärde året ingår även 12 veckors praktik på företag. Dessa veckor är jämnt fördelade mellan terminerna. Vi söker efter dig som är engagerad IT-lärare och som vill vara med och bygga upp och genomföra utbildningen på det fjärde året. Utöver undervisningen fungerar du även som samordnare och ansvarar för kontakterna med arbetslivet och de företag som är knutna till utbildningen.

Kvalifikationer
Lämplig utbildning inom nätverksteknik krävs och det är meriterande med bred teknikbakgrund och erfarenhet av både arbete inom branschen och undervisning. Meriterande är även om du är Ciscolicensierad. Möjlighet till licensiering finns även i tjänsten om du inte genomgått detta tidigare. Erfarenhet av arbete inom branschen krävs och erfarenhet av undervisning inom området är meriterande.

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Alingsås kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare: Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Ort
Alingsås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Mejla eller ring Elisabeth Gejrot, 0706-75 34 10

Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om arbetsplatsen

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - "Lights in Alingsås". Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm. Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.