ICA Banken söker Ansvarig Kvantitativ Riskanalys

ICA Banken · Ekonomi · 22 dec

Om jobbet

Om befattningen

Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för Oberoende Riskkontrolls kvantitativa analyser. Du ansvarar för framtagande och analys av funktionens kvantitativa rapportering och utveckling av modeller för riskuppföljning.

Du deltar i kapitalplanering och utveckling av modeller för kapitalplanering samt arbetet med kapitaltäckningsberäkningar och utvecklingen av modeller för kapitaltäckningsberäkning och kapitalallokering samt likviditetsfrågor.

Du ska understödja verksamheten med implementering av riskmodeller och vid framtagande av affärsplaner för banken och för nya produkter.

I ansvaret ingår även ad-hoc analyser kring olika frågeställningar för skuld- och tillgångssidan på balansräkningen och att delta som expert i specifika riskfrågor i bankens olika forum.

Din profil

I grunden bör du ha en relevant högskoleutbildning såsom civilingenjör, civilekonom och/eller statistiker. Vi ser helst att du har erfarenhet från finansiell statistisk analys och att du är en avancerad användare av verktyg för riskmodellering och analys, exempelvis SAS EG, SAS Base, SAS Enterprise Miner (eller motsvarande). Det är meriterande med erfarenhet från kvantitativt analysarbete inom bank och om du har kännedom om bankregelverk inom ansvarsområdet (Basel, CRD4/CRR etc).

Som person är du analytisk, prestigelös och har stark integritet. Det är också en fördel om du är initiativrik och bra på att driva förändring. Du ska kunna analysera, tolka, skriva och rapportera på en nivå som stämmer med ditt ansvarsområde. Du ska ha förmågan att kunna organisera, utföra och leverera resultat som uppfyller förväntan från Riskkontrolls uppdragsgivare.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar ICA Banken med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta seniorkonsult Anders Dareholt på 08-410 252 86.
Jobbfakta
Ort
Borås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Kontakt

Ring Anders Dareholt, 070-4715909

Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

22 dec

Om företaget

Ogunsen erbjuder högkvalitativa rekryterings- och interimslösningar på managementnivå för privat och offentlig sektor inom specialistområdena Ledning, IT samt Ekonomi/Finans/Försäkring.


Hitta hit

Visa var