Habiliteringsassistent

Om jobbet

Som habiliteringsassistent arbetar du med att ge stöd, service och omvårdnad enligt LSS. I arbetet ingår vid behov att vara stödperson genom att ta extra ansvar för någon av de boende. På Hestervägen kommer tonvikten att ligga på lågaffektivt bemötande och du ska genom ett strukturerat och individanpassat arbetssätt främja delaktighet och självständighet. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med övrig personal, företrädare och anhöriga. Arbetet omfattar också att dokumentera genomförandet i insatsen. Det vardagliga arbetet ställer krav på dig att följa upp, analysera och aktivt arbeta med att anpassa miljö och förhållningssätt i brukarens vardag.

Kvalifikationer
Omvårdnadsprogrammet, barn-och fritidsprogrammet eller enligt arbetsgivaren likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med autism och/eller autismliknande beteende samt erfarenhet från äldreomsorg och psykiatri. Du har erfarenhet från schemaläggning och goda kunskaper i det svenska språket vad gäller både tal och skrift. Det är önskvärt att du har kännedom om lågaffektivt bemötande samt om dokumentation/IBIC och erfarenhet från följande system Time care, Outlook, Treserva. På Hestervägen behövs en personalgrupp med blandade kompetenser. Vi söker dig som har erfarenhet och intresse av att arbeta med människor med funktionsnedsättning i form av autism/autismliknande beteende. Du är lyhörd för brukare och verksamhetens behov. Du har lätt för att samarbeta och ser vikten av ett gott samarbete med brukare, närstående, kollegor och andra personer i och kring verksamheten. Du kan arbeta situations- och individanpassat och är en trygg, självständig och ansvarstagande person. B-körkort är ett krav.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Pierre Reintz, 0766-435639

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning.