Habiliteringsassistent

Om jobbet

Som habiliteringsassistent arbetar du med att ge stöd, service och omvårdnad enligt LSS. Lövbacka korttidsboende behöver nu förstärka sin personalbemanning för att ersätta tjänstledigheter och föräldraledigheter under en period. Verksamheten riktar sig främst till barn och ungdomar som är beviljade korttidsvistelse eller korttidstillsyn enligt LSS. Vi strävar efter att ge goda förutsättningar till våra barn/ungdomar/vuxna att leva ett självständigt, meningsfullt och aktivt liv i gemenskap med andra. Din uppgift blir att stärka och handleda barn/ungdomar/vuxna under deras tid hos oss med övrig personal. Vi vistas mycket ute i naturen men gör även många andra utflykter. I dina arbetsuppgifter ingår att handleda barn och ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar i deras dagliga aktiviteter. Arbetet planeras tillsammans med den enskilde efter önskemål, förutsättningar och speciella behov och vi arbetar utefter tydliggörande pedagogik. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med övrig personal, företrädare och anhöriga. Arbetet omfattar också att dokumentera genomförandet i insatsen. Det vardagliga arbetet ställer krav på dig att följa upp, analysera och aktivt arbeta med att anpassa miljö och förhållningssätt i brukarens vardag. Tjänsten kräver hög flexibilitet vad gäller helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Omvårdnadsprogrammet, barn-och fritidsprogrammet eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Jobbfakta
Kontakt

Ring Pierre Reintz, 0766-435639

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning.