Gymnasiechef

Om jobbet

Som gymnasiechef kommer du att tillsammans med ledningsgruppen ansvara för utveckling och profilering av Alströmergymnasiet och skapa ett än mer attraktivt gymnasium för elever och personal. Rollen präglas dels av ett internt fokus på förändringsarbete genom att systematiskt kvalitetssäkra verksamheten, ansvara för ekonomi och personal, och dels av ett externt fokus gentemot näringslivet och förtroendevalda. Därför ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och samverkar med Campus Alingsås samt Alingsås businesscenter. Vidare är du ansvarig för Alströmergymnasiets ledningsgrupp och är därmed rektorernas närmsta chef. Du är även personalansvarig för administration och vaktmästeri, vilket är verksamheter som har sina mål och rutiner att utveckla och följa upp.

Kvalifikationer
Krav är högskoleutbildning med pedagogisk, ekonomisk eller administrativ inriktning samt mångårig erfarenhet av ledarskap där ekonomiskt ansvar har ingått. Meriterande är rektorsexamen och erfarenhet från arbete inom gymnasieskolan och/eller pedagogisk verksamhet. Rollen förutsätter intresse för aktuella skolfrågor och att du stimuleras av att arbeta i en politisk styrd verksamhet. Vidare är du väl förtrogen med samverkansformer med fackliga organisationer. För att lyckas i rollen tror vi att du är målinriktad med framtidsfokus samt att du är omvärldsorienterad och har förståelse för vikten av att skapa goda relationer både inom och utom verksamheten. Om du vill arbeta med effektiv kommunikation, förändringsarbete och att omsätta strategier till tydliga mål för verksamheten, tror vi att du är rätt person för att trivas i rollen och att aktivt utveckla och tillvarata verksamhetens och personalens kapacitet.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde. I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Anneli Schwartz, 0322-616505

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Alströmergymnasiet i Alingsås kommun är en gymnasieskola inom utbildningsförvaltningen, med drygt 1100 elever fördelade på 12 nationella program, gymnasiesärskolan samt introduktionsprogrammen där också språkklasser för nyanlända elever ingår. Skolan är indelad i 5 sektorer, med en rektor som chef i varje sektor. Tillsammans är vi ca 180 medarbetare.