Gatuingenjör

Om jobbet

I din roll som gatuingenjör företräder du kommunen som ansvarig beställare av större och mindre väg- och gatuprojekt och beställer förfrågningsunderlag och projektering. Du kommer att vara ansvarig för löpande drift och underhåll av kommunens gatunät och är tillika projektledare där du ansvarar för tider, kostnader och kvalitet i leveransen etc. Du deltar i avdelningens planerings- och utvecklingsarbete, både på kort och på lång sikt. I tjänsten ingår förberedelse och föredragning av ärenden inför politiken. Förutom ovanstående ingår även arbete med gatubelysnings- och beläggningsfrågor, sakkunnig i gatu- och trafikfrågor, TA-planer, transportdispenser, medverka i detaljplanearbete, grävningstillstånd på allmän platsmark etc. Tjänsten som gatuingenjör är ett ansvarsfullt, spännande och omväxlande arbete. Du kommer ingå i kommunens samhällsutvecklingsenhet där ett brett arbete inom övergripande stadsutvecklingsfrågor pågår.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom väg-vatten/anläggningsteknik alternativt skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt genom fristående kurser eller kombinerat med arbetslivserfarenhet. Det är meriterande att ha erfarenhet av att vara beställare i offentlig sektor för liknande ansvarsområden samt kunskaper i LOU eller annan erfarenhet från utförarsidan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av en politiskt styrd organisation. Vi söker dig som är driftig, strukturerad, flexibel och lätt att samarbeta med. Du kan arbeta självständigt, är ansvarstagande och initiativrik. Du är bra på att skapa nätverk och har god känsla för bemötande och service. Du är kvalitetsmedveten, ansvarsfull, van att leda möten och klarar av att kommunicera utifrån beställarrollen på ett professionellt sätt. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är ett krav då tjänsten innebär att du kommer att författa tjänsteskrivelser, delar av planhandlingar, rapporter, följa upp avtal och ha nära kontakt med kommuninvånare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Betyg/intyg lämnas vid en eventuell anställningsintervju. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Jobbfakta
Ort
Ulricehamn
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Ingenjör
Kontakt

Ring Facklig företrädare nås via kommunens växel, 0321-595000

Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23000 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! Miljö- och samhällsbyggnad är en sektor som består av tre enheter, miljöenheten, byggenheten samt samhällsutvecklingsenheten. Till enheten för samhällsutveckling söker vi nu en mätningsingenjör. Våra uppdrag kommer från kommunstyrelsen och /eller kommunfullmäktige. Inom enheten arbetar vi bland annat med planering, mark- och exploateringsfrågor, kart- och mätfunktion, gatu- och trafikfrågor samt kollektivtrafik.