Förskollärare till Bolltorps förskola

Om jobbet

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument och ansvarar för planering, genomförande och dokumentation. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslaget. Med läroplanen som grund väljer du metod och innehåll utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Din kunskap och kreativitet ska främja skapandet av inkluderande lärmiljöer ute och inne. Arbetet innebär nära kontakt och samarbete med kollegor, barn och föräldrar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är har en högskoleexamen som förskollärare eller med inriktning tidigare åldrar med behörighet till förskolan. - Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och kunna arbeta strukturerat utifrån läroplanen - Du ha ett professionellt förhållningssätt gentemot kollegor, barn och vårdnadshavare. - Du ha förmåga och vilja att samarbeta i arbetslag - Du är positiv till utveckling av verksamheten, barnen och dig själv. - Du har förmågan att möta barnen där de är just nu och samtidigt ge dem verktyg för att utvecklas enskilt och tillsammans med andra barn - Du kan sätta gränser, men ha en varm och öppen personlighet Vi lägger även stor vikt vid de personliga egenskaper och färdigheter som krävs för att fungera bra i yrket. Är du nyfiken, lyhörd, ser möjligheter istället för hinder, kreativ, ansvarstagande, pålitlig kan du vara den vi söker

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde. I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Lotta Bank, 0322-61 70 07

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Bolltorps förskola är placerad nära Bolltorpsängar med fina grönområden och nyare bebyggelse. Förskola har fyra avdelningar med åldersindelningen 1-5 år . Vi har naturen som granne och miljön inspirerar till lek och lärande.