Förskollärare

Om jobbet

Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Vi erbjuder dig: - Pedagogisk utvecklingstid i arbetslag - Introduktionsperiod för nyutbildade förskollärare - Fria pedagogiska måltider - Arbetskläder utomhus Vi söker dig som ser varje barns unika förmåga, med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av det pedagogiska arbetet. Den pedagogiska verksamheten och lärmiljön anpassas efter barnens behov och intressen. Du samarbetar med vår specialpedagog i området och det finns pedagogiska utvecklingsgrupper som fungerar som nätverk och arena för olika utvecklingsfrågor.

Kvalifikationer
Du som söker har förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl medveten om förskollärarens särskilda ansvar. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och deras frågor. Du har kunskap om och erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete, och visar engagemang och intresse av att utveckla verksamheten. Du har även god förmåga att samarbeta samt att organisera och strukturera verksamheten. Tidigare erfarenhet som förskollärare, samt delaktighet i utvecklingsarbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar lärarlegitimation samt examensbevis i din ansökan. För tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation. Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning, detta enligt lagen om registerkontroll inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskola samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen. (2010:800, kap 2 §§31-33). Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Jobbfakta
Ort
Ulricehamn
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Förskolelärare
Kontakt

Ring Kristina Johansson, 0766435521

Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! I Ulricehamns kommun finns nitton förskolor, pedagogisk omsorg, elva grundskolor årskurs 1-6, två årskurs 7-9 skolor samt ett gymnasium med vuxenutbildning och särskola. Det finns även totalt sju skolexpeditioner med administrativt stöd. Inom Ätradalens förskolområde finns fem mindre förskolor, i fyra olika samhällen: Timmele, Dalum, Blidsberg och Trädet. Förskolorna har ett väl utvecklat samarbete med varandra. Expeditionen finns i Timmele, där förskolechefen är stationerad tillsammans med förskolans specialpedagog, andra skolledare och skolassistent. Nu söker vi tre engagerade förskollärare till förskolorna i Dalum, Blidsberg och Trädet!